1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün barış ve kardeşliğin egemen olduğu, bir gün olması temennisiyle başta İnegöl’e gidip gelen bütün işçi arkadaşlarımın ve tüm işçilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü kutlu olsun.

Pazar gecesi yazıma başlamadan önce geriye dönük bir taban taraması yaptım kendi adıma. Ne kadar köşe yazısı yazdıysam gözden geçirdim. Çünkü yazdıklarımı tekrar okuyarak ne kadar kendimden habersiz olduğumu fark ettim. Daha iyi daha güzel yazılar yazabilirdim mesela. Domaniç’e nasıl ve ne şekilde faydalı olabildim diye düşündüm. Aslında bir gerçek vardı bizleri ilgilendiren. Domaniç’te yaşayan bizlerin kendilerinden, bulundukları ilçeden habersiz olduğu bir gerçekti.

Biz Domaniçliler elini vicdanına koyup en azından 5 dakika vicdan muhasebesi yapıp ben yaşadığım köye, beldeye ve ilçeme ne katabilirim veya Domaniç deyince ne aklıma geliyor diye düşünmemiz gerekiyor. Artık kendimizden devlet ekilen topraktan haberdar olmamız gerekiyor.

Osmanlı'nın İlk yurdunda, Osmanlı'nın İlk yağlı güreşlerinin iptali ve sonradan tekrardan yapılması kararı çok doğru ve yerinde alınan bir karar olmuştur. Domaniç’in belli başlı iki etkinliği olan Hayme Ana ve Domaniç yağlı güreşlerinin devamlılığı olmazlarından olmalı Domaniç’in.

Domaniç için Mayıs ayından itibaren Eylül ayına kadar geçen süre çok önemlidir. Biz Domaniçlilerin kendimizi ve yaşadığımız coğrafyayı tanıma fırsatı bulacağı aylardır bu aylar. Bu hafta Çukurca Beldesinde gerçekleşecek olan Hıdırellez Şenlikleri ile Domaniç’te sosyal kültürel tarihi aktiviteler start alacak. Birlik beraberlik ve kardeşlik ruhunu yansıttıkları için Bu şenliklerde emeği geçen başta SASADER yönetimine ve Çukurca Belde belediye başkanı sayın Emin Taşkın'ı tebrik ediyorum. Özellikle bir hususu belirtmeden geçemeyeceğim. Çukurca Beldesinde yapılan şenlikler kısa  geçmişe sahip olmasına rağmen kısa sürede ses getirdi ve Domaniç’te yıllardır yapılan bir çok etkinliğin önüne geçti, gündeme oturdu. Bu şenliklere katılımın Domaniç’teki diğer tören ve etkinliklerden daha çok olması, tertip edenlerin samimiyet ve gayretlerini gösteriyor. Allah cümlesinin yar ve yardımcıları olsun.

Hıdırellez demişken, Orta Asya'dan bugüne sürdürdüğümüz bahar karşılaması, Hıdırellez’in  cümlemize güzellik ve mutluluklar getirmesini diliyorum. Bu arada; Hıdırellez hurafemidir, falanmıdır, filanmıdır hiç tartışmam. Hıdırellez Türk toplumunun çok renkli bir kültür ögesidir. Yaşarım, yaşatmaya gayret ederim. Türklüğü yaşatmak istiyorsanız, Türk kültürünü yaşatmak zorundasınız. Hızır yoldaşımız, dilek ve dualarınız kabul olsun. Hıdırellez evlerimize bolluk ve bereket getirsin. Muradlarınız ve kısmetleriniz açık olsun.

Sözün özü; tarihin ve kültürün beşiği, devlet ekilen toprak, doğa harikası, Muhacirlerden Sefa köyüne kadar bir çok tarihi şahsiyete ve yatıra sahip Domaniç’te tören-etkinlik sayısı iki elin parmaklarından ibaret. Domaniç’teki diğer köyler bir tarihi şahsiyeti, yatırı, bir ürünü, bir eseri  niye ön plana çıkarıp, birlik beraberliği sağlamak, halkın kaynaşması adına bir etkinlik-tören yapmaz diyede düşünmüyor değilim. Biz ne zaman kendimizden haberdar olacağız. Kalın sağlıcakla.