"Bir şehrin yönetiminde görev alan Valinin, şehir halkının ihtiyaçlarına ne kadar duyarlı olduğu ve gerçek sorunlara nasıl çözüm odaklı yaklaştığı, o şehir için çok önemli bir unsurdur. Kütahya'nın değerli Valisi Ali Çelik, göreve başladığı ilk haftadan itibaren bu gerçeği tüm yönleriyle ortaya koymuş bir isim.

Vali Çelik'in Kütahya'ya getirdiği taze bakış açısı ve enerji, ilk gününden itibaren ilin ve ilçelerinin her konusuna hakim olduğunu gösterdi.

Valimiz Ali Çelik göreve başladığı ilk aylarda, gazetemizde karayollarının kaldırımların ortasına diktiği levhaların 'yayaları rahatsız ettiği' yönündeki haberinden sonra gazetemizi aratmış, sorunun çözümüyle ilgili detay istemişti. Haberin ertesi günü vatandaşın rahatsız olduğu levhalar karayolları tarafından kaldırıldı. Ve bunun gibi daha niceleri oldu. Haberini yaptığımız her konuyla ilgili muhakkak bir geri dönüş aldık.

Örneğin, geçtiğimiz yıllarda yaşanan kömür sıkıntısını haber yapmamızın ardından Vali Çelik'in çözüm odaklı yaklaşımı ve ilgisi, sıkıntıların hızla giderilmesine yol açtı.

Geçtiğimiz yıl düzenlenen Kütahya sergisinde, "Kömür Bulunmıyor" manşetimizi görüp gülümseyerek bize “Bize kömür de satırdınız” sözü üzerine bir siyasi "gazeteciler haber yaparak sorunun çözüldüğünü sanıyor" şeklindeki sözlerine, Vali Çelik'in verdiği cevap "Gazetemiz bu haberi yapmasaydı, bu sıkıntıdan haberdar olmayacaktık. İşte gazetecilerin önemi burada devreye giriyor, sorunlar onların yaptığı haberlerle çözülüyor” olmuştu. Çünkü Sayın Valimiz her zaman çözüm odaklı çalıştı ve bahaneleri asla sevmedi.

Ali Çelik, Kütahya'nın Valisi olarak sadece bir görevli değil, aynı zamanda bir lider olarak öne çıktı. Domaniç ilçesinin tüm konularına hakim olması, deprem bölgesinde üstün gayretle çalışması ve halkın sorunlarına duyarlılıkla yaklaşması, onun şehrin her köşesinde iz bırakmasını sağladı. O kadar çok çalıştı ki deprem bölgesinde üstün gayretine rağmen, Domaniç'in de devam eden projelerine buradan da takip etti.

Sosyal medya mecralarından gelen vatandaş şikayetlerine bile doğrudan cevap vererek çözüme ulaştırması, onun yönetim anlayışının özünü yansıttı.

Sayın Valim, Allah sizden razı olsun. Kütahya'nın her alanına kattığınız değeri görmekten mutluluk duyuyoruz. Yolunuz açık olsun ve böyle değerli Valilere her zaman ihtiyacımız var. Keşke imkanlar müsaade etse de daha uzun süre Kütahya'da kalabilseydiniz.

Hakkâri, sizin gibi bir Vali ile buluştuğu için gerçekten şanslı.