Geliyor gelmekte olan…
Yeni seçimler geliyor. Dünyada bizim kadar seçimlerde politikanın pisliğine bulaşan başka millet var mı bilmiyoruz. 
Seçim sürecine aylar öncesinden girip aylar sonra bile çıkamadığımızdan iki seçim arasında da seçim atmosferinde geçirdiğimiz doğrudur.  

Dünyanın gelişmiş ülkelerinde insanlar kendilerine hizmet edecek vekillerini seçerlerken biz, kulu olmaya aday olduğumuz vekilleri başımıza getiririz. 

Biz seçtiklerimizi başımızın üstünde tutar, biz yemeyelim onlar yesin diye ölümüne çalışır aç kalır açıkta kalır. Kula kul olur köle olur, onlarla gururlanır, onların şatafatının gölgesinde mutlu oluruz. 

Hak hukuk aramak, onurlu gururlu davranıştan uzak. Yörük Türkmen geleneğinden gelen bağımsızlık ruhundan uzak ilginç bir kimliğe bürünmüş yeni Türkiye’nin yeni vatandaşlarını kandırmak çok kolay. 
Ver müjdeyi al oyu…
“Müjde” dediler. Ülke genelinde her yerden her gün petrol doğal gaz, kömür müjdesi fışkırmaya başladı. Malum yıl 2023 Lozan’ın gizli anlaşmaları bitmiştir.  
Bu gidişle içecek su bulamayacağız sandık.  
“ Müjde” dediler. Uzaya gidiyoruz. İyi de şahsen ben köyümü çok seviyorum. Gurbeti sevmiyorum diye Almanya’yı bırakıp geldim derken. Gerçekten köy bana uzay kadar uzak oldu. 10 liralık benzin alıp köye gidemez olduk. Pazardan domates alamaz olduk. Kandırılıyor muyuz derken öbür tarafa baktık.  Aman Allah’ım 6 lider oturup oturup kalkıyor. Ne sorsan biz daha o konuyu konuşmadık diyorlar. Aday belirleme işi seçim sonuna kaldı kalacak derken seçime ramak kala açıkladıkları adayı da desteklemediler. Kendi aralarında aylarca ne konuştular ne yaptılar bilen eden yok.
Ama müjdeyi verdiler. Geliyor gelmekte olan dediler. Geldiklerinde emekli kahvaltısını Paris’te yapacaktı. İşçi eskisi gibi maaşıyla evini alacak, geçindirecek, çocuk okutacak, araba alacaktı. Çalınan paralarını kuruşuna kadar geri alacaklardı.

Bugün baktığımızda değişen bir şey yok. İktidar iktidar da, muhalefet muhalefette, halk günden güne geriye gitmekte. Ama herkes halinden memnun. Seçimi kaybeden muhalifler gün aşırı gelen zamlardan dolayı ooof iyi oldu hak ettiler diye sevinirken. Öteki taraftakiler de oof aç kalsakta bayraklar inmedi. Siha yaptık. TOGG yaptık diye mutlu. 

O seçimleri atlattık verilen sözleri unuttuk. Sıra önümüzdeki seçimlerde.
Aylardır sürünmekte olan emekliye her hafta bir müjde geliyor. “ Emeklimizi enflasyona ezdirmedik. Ezdirmeyeceğiz”. Geliyor gelmekte olan.  Maaşlara zam gelecek diye kredi kartlarını patlatan emekliler. Camiye bile gidemiyor artık. Ne gelmekte olan geliyor. Ne sözler tutuluyor. Ama müjdelerin arkası kesilmiyor. 

Uzun lafın kısası; “Bol müjdeli günlere hazır mıyız Domaniç.” Domaniç Tavşanlı yolunu bu yıl bitiriyoruz. Domaniç’e doğal gaz getiriyoruz. Dağa tünel değil kanal yapacağız kanal. Gemi siparişlerini verdik bile. Siz İnegöl’de çalışacağınız iş yerlerini belirleyin. Su sorununu bitiriyoruz. Asfaltlar sıcak olacak hele yol bi otursun. Sabredin çok az kaldı. Yeşil Domaniç ormanlarında turist kaynayacak . Nerde bu Domaniç ormanları diye aramaya gelecekler. LOZAN yalanmış bitmemiş, bulunan petroller gazlar 2053’e kaldı. Siz tezek toplayın. Tezek sobalarınız bizden müjde diyecekler belki de . Kim bilir Ilıcaksu ’da kendi imalatımız yatlarımızın kontrolünü tadilatı yapılan Berçin kulesinden idare edeceğiz.
Korkmayın! Müjdeler olsun satıp gittiğiniz tarlalarda ezanlar susmayacak bayraklar inmeyecek.