Bu hafta sonu Türk halkı 13. Cumhurbaşkanını seçti. Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan ve Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin 13. Cumhurbaşkanı olabilmek için 14 Mayıs'ın devamında 2. turda yarıştı.

28 Mayıs Pazar sabahı saat 08.00'da başlayan oy kullanma işlemi saatler 17.00'ı gösterdiğinde sona erdi. Oy verme işleminin tamamlanmasıyla beraber sandıklar kapandı ve oy sayımına geçildi. Resmi olmayan sonuçlara göre, Recep Tayyip Erdoğan yüzde 52.16, Kemal Kılıçdaroğlu 47.84 oy aldı. Bu sonuçlara göre Türkiye Cumhuriyeti Devleti 13. Cumhurbaşkanı sn. Recep Tayyip Erdoğan oldu. Devletimize ve milletimize hayırlı olsun inşallah.

Ve nihayetinde seçim bitti.

Türkiye’de Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimlerinde kazanan demokrasi olmuştur. Türk halkı sağ duyusunu kaybetmeden sandığa gitmiş ve vatandaşlık hakkı olan oyunu kullanmıştır. Türkiye genelinde bir kaç tatsız olay yaşansa da kazasız belasız bir seçim süreci atlatılmış oldu.

Seçim bitti.

Ve biz bize kaldık.

Ankaralı Ankaralı ile, İstanbullu İstanbullu ile, biz Domaniçliler kendimiz ile baş başa Kaldık.

Seçim sürecinin 2. Tura kalması sonucu gerginliklerin artmasını beklerken gerçekten 2 haftalık güzel bir süreç yaşandı ülkemde. Yukarıda da belirttiğim gibi Türk halkı sağ duyusunu elden bırakmadı bu seçimde.

Şimdi hayat kaldığımız yerden devam etmekte. Herkesin gündemi olan seçimde bittiyse, gerçek gündemimize dönme zamanı geldi. Zaten seçim dolayısıyla yaklaşık 3 aydır ertelenen gerçek gündemimize.

Domaniç’in kanayan yarası göç mesela, en önemli gündemi olmalı Domaniç’linin.

Köylerimizin su sorunu ve musluklardan akan sularının ne kadar sağlıklı olduğu ve olması gerektiği sorunu gündemi olmalı Domaniç’linin. Yıllardır bitirilemeyen Domaniç-Tavşanlı yolu Domaniç’linin en büyük gündemi mesela. Domaniç-İnegöl yolunun 3.şerit çalışması tez elden gündemine girmeli Domaniç’linin. Tarihi, kültürel ve doğa turizmi ele alınıp seçilen milletvekillerimizin önlerine sunulmalı mesela. Bahar ayı derken, kış Muhakkak gelecek. Kömür fiyatları ve doğal gaz sorunu Domaniç’linin gündeminden çıkarılıp Domaniçlilerin kendi evinde kiracı olarak oturmalarının önüne geçilmesi gerek. Domaniç'te inşaatı devam eden hastane inşaatının tez elden bitirilip Domaniç’linin hizmetine sunulması, Cezaevi inşaatının tez elden kaldığı yerden başlaması gerekiyor. Burada saymaya çalıştığın konular, unuttuklarım ve yerimin darlığından yazamadıklarım da muhakkak var. İşte Domaniç’linin gerçek gündemi bu. 

En önemli gündemimiz ise Domaniçli olarak tuz ekmek hakkımız. Unutmayın beraber yaşıyoruz bu cennet ilçede. Beraber Kaldırıyoruz cenazemizi. Beraber eğleniyoruz düğünlerimizde. Seçim bitti. Tatlı rekabet bitti. Biz Domaniçli olarak yaşamaya devam ediyoruz. Sağlıklı ve Domaniçli kalın.