Türkiye Cumhuriyeti kurulduğu günden beri parlamenter sistemle yönetilirken, 2017’den beri, referandumla kabul edilen Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi ile yönetiliyor. Bu sistemde yüzde 50 artı 1’i alan kazanıyor.
14 Mayıs seçimlerinde 4 adaydan hiçbiri bu rakama ulaşamayınca Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir ilke imza attık ve ikinci seçimlere gittik. 
28 Mayıs 2. Seçimlerinde finale kalan Erdoğan’ı Cumhur İttifakı ile Kılıçdaroğlu’nun Millet İttifakı yarıştı.
Başa baş giden seçimlerde Erdoğan seçimin kazananı oldu. 

Türkiye bu seçimlerde çok kötü bir imtihan verdi. 
Propaganda dili son derece sert ve belden aşağıydı. Siyasetin ayrıştırıcı dili halka da yansımaya başlamış, ülkenin çeşitli yerlerinden silah sesleri, çatışma sesleri duyulur olmuştu. 

Siyasi ayrışmalar çok tehlikelidir ve iyi değildir de küçük yerler de dahada büyük dahada ciddi sıkıntıdır.
Biz Domaniçliler, 30 köyümüzle birlikte 14 bin nüfusumuzla birbirimizi bilir, tanır, sever, dünür oluruz. O yüzden birbirimize darılma küsme, hakaret etme küfretme lüksüne sahip değiliz. 

Eskiden gurbetçiler memleketinin toprağını taşını, köyün delisini akıllısını özlerdi. Şimdi öyle gurbetçiler var ki içip içip köylüsüne ilçesine küfrediyor. Neden gurbette olduğunu sorgulamak yerine oralardan Domaniç’e ayar vermeye çalışıyor sosyal medyadan ortalığı karıştırıyor, yangına körükle gediyor.

Siyasilerimiz malum, ekmek elden su gölden, oyu alan saraylarda köşklerde barlarda pavyonlarda yan yana ekran karşısında ise karşı karşıya. Bir oy için neler söylüyorlar neler. 
Domaniç Gazetesi olarak sık sık telkinlerde bulunduk. Halkımızı siyasilere kanıp hatır kırmamaya davet ettik. Kıvıranlarla olmayın siz onlara uymayın dedik. Oyunuzu aklınızla kullanın dedik. 
Seçim sonucu belli olup yine ak partinin kazandığı netleşince Ak partililer toplanıp konvoy yaptılar. Köy köy dolaşıp kazanmanın haklı gururunu yaşadılar. Sonra ilçe merkezinde toplanıp müzik eşliğinde coştular. Ama kaybeden tarafı rencide etmediler.  Kışkırtmadılar. Müthiş bir coşkuydu ve taşkınlık yoktu. Demek ki ilçemiz oyunu aklıyla kullanmış kışkırtmalara, ayrıştırmalara gelmemişti. Teşekkürler Domaniç demek lazım.

Seçim sonucu yine şaşırtmadı. Erdoğan yine kazanarak 13. Cumhurbaşkanı oldu. Kılıçdaroğlu 12. defa yine yenildi muhalefette kaldı. 

Madem değişen bir şey yok eh o zaman haydin iş başına sahi nerede kalmıştık ?

Tavşanlı yolu hala durduğu yerde duruyor. İnegöl yoluna hala dokunan bile olmadı. Domaniç’in içme suyu sorununu çözecek Pazar alanı ve Yeşil köy göletleri için bakandan söz alındı. Gerçi kaçıncı söz de. Hastane, ceza evi, yolsuz susuz köyler, elektriği kesilen interneti olmayan köyler.  Domaniç küçücük bir ilçe sorunları az çözümleri kolay.

Eğer ilçemizde bir şeyler olsun istiyorsak. Oy vermediğimizi muhalefeti bırakıp oy verdiklerimizin yakasına yapışacağız. Sözünün ardında durmayanı ifşa edeceğiz. Hizmet etmeyeni rezil rüsva edeceğiz biat etmeyecek hesap soracağız. İlçe teşkilatlarımızı yalnız bırakmayacağız. Vatandaşından muhtarına, iktidarından muhalefetine Domaniç için bir şeyler olması için çalışacağız. Arada elbette ortalığı karıştıran çakallar olacak, itler ürecek. Biz kervanımızı yürüteceğiz.  Yaşanılabilir bir Domaniç hedefimiz !