Her ölüm erken gelen ölümdü ve yıllar önce o güzel insanı aldı bizden. Halil İbrahim Türkmen'i diyorum. O her şeyden önce bir insandı. İnsanı vasıfları kendisinde barındıran, köhnemiş dünyada yüreğinin güzelliklerini kirletmemiş bir insan. Bir Siyasi Parti Teşkilat başkanıydı ama siyasetçi değildi. Ailesi için iyi bir eş, iyi bir baba, iyi bir dede. İyi bir dost,  partisi için iyi bir başkan, Domaniç için iyi bir ağabeydi. Benim için mükemmel bir örnek kişilik. Hayatında kimseyi üzmeyen üzmemeye çalışan fakat gidişiyle Hayatında ilk defa herkesi üzen bir insanın, Halil İbrahim Türkmen'in ahirete İntikal edişinin sene-i devriyesinde rahmetle anıyorum. Mekanı cennet olsun inşallah.

Bu hafta sonu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkışıyla başlayan ve 30 Ağustos 1922’de kurtuluşun şehri Kütahya’da zaferle taçlanan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramının 105. yılını büyük gurur ve heyecanla kutladık.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, 19 Mayıs 1919’da Samsun’dan başlattığı özgürlük ve bağımsızlık hareketi, dalga dalga tüm yurda yayılmış, milletimizin azim ve kararlılığıyla birleşerek, adını tarihe altın harflerle yazdıran zaferlerle sonuçlanmıştır. Bundan tam 105 yıl önce, Samsun'a atılan kahraman ve kararlı adımla Türk tarihinin seyri değişmiştir. Aynı şekilde Türk milletinin makus talihi yenilmiştir. Samsun’dan itibaren tam bağımsızlığa giden yolların taşları döşenmiştir. 19 Mayıs 1919 Türk milletinin kendisine biçilmiş kefeni yırtarak tarihi yeniden yazdığı bir dönemin başlangıcıdır. Ve Atatürk geleceği gençlere emanet etmiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah Arkadaşlarının, tüm Şehit ve Gazilerimizin ruhları şad mekanları cennet olsun. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınız kutlu olsun.

O gün Mustafa Kemal Atatürk ve silah Arkadaşları inanmışlardı. Bizde Türk milleti olarak, geleceğimizin daha güzel olacağına inanacağız.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi  Kayı Hanlıların ilk yurdunda yaşayan, Domaniç’liler de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramının 105. yılını  büyük bir coşkuyla kutladı. 18 Mayıs akşamı Domaniç’in birlik ve beraberliğini pekiştiren kutlamalara sahne oldu. 19 Mayıs’ın 105. Yılı kutlamaları. Sen ben kavramından uzak, şucu, bucu demeden Türk bayrağını eline almış Cumhuriyet ve Baş Komutan Mustafa Kemal Atatürk sevgisini yüreğinde duyan, hisseden başta Cumhuriyet gençliği olmak üzere tüm Domaniç’liler 18 Mayıs akşamı fener alayına eşlik etmek için meydanlardaydı. Kutlamalara fener alayı ve bando eşliğinde halkın yoğun katılımları çok daha anlamlıydı.

Hayme Ananın torunları, Şehit Saru Batu Savcı beyin akrabaları Domaniç'ten tüm Türkiye’ye Cumhuriyet’e ve Ulu Önder Atatürk’e bağlılıklarını haykırdılar hep bir ağızdan.

Domaniç’liler birdiler beraberdiler. Cumhuriyet ve Domaniçlilik bilinci hakimdi. Milli ve ulusal değerleri söz konusu olduğunda birlik ve beraberlikten taviz vermeyeceklerini bir kez daha gösterdiler. Domaniç’liler, milli bayramlarını kutlamayan milletlerin, dinî bayramlarını da kutlayamayacak olmalarının bilincinde olan Cumhuriyet nesli olduklarını gösterdiler bu hafta sonu.

Yukarıda da belirttiğim gibi "Türk milleti olarak geleceğimizin daha güzel olacağına inanacağız". cümlesini Cumartesi günü Domaniç Belediye Başkanı Sayın Engin Uysal “gençlerimize güveniyoruz, sizler ile geleceğe daha bir umutla bakıyoruz”, diyerek tekrardan vurguladı. Kısada olsa benim için anlamlı bir konuşma yaptı Domaniç Belediye başkanı sayın Engin Uysal.

19 Mayıs günü Domaniç bambaşkaydı.

Tarihi Ebe Çamlığı 19 Mayıs kutlamalarına ev sahipliği yapmanın ihtişamı ile gelen misafirlerini ağırladı. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramının 105. yılı için harika mekan vardı ve müthiş bir özveri ile hazırlanmış program. Her şey şahaneydi. Katılımlarıyla, yoğun bir ilgi seli ile Domaniçli de  Ebe Çamlığında bu görkemli anma programına eşlik etti. Tüm Türkiye'de olduğu gibi  'Atatürk ve geleceği emanet ettiği gençlerimiz' vesilesiyle harika bir hafta sonu geçirdi Domaniç.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları için elini taşın altına koyan başta Domaniç Belediyesi olmak üzere her kim varsa, Öğretmenlerimize, Öğrencilerimize, Mülki ve İdari yöneticilerimize çok çok teşekkür ediyorum. Kalın sağlıcakla.