Konular çok yerim dar. Kısa kısa yazmaya çalışıyorum. Emin olun, o kadar doluyum ki; Bazen kantarın topuzunu kaçırıp yazdığım yazıyı toparlamakta zorlamıyorum.. Onun için okurlarımı sıkıyorsam haklarını helal etsinler.

Öncelikle belirtmek isterim ki, Domaniç'in bir tarihi, bir kültürü, bir geçmişi var. Domaniç kökleri Helenistik çağını da geçtim, 12.yy. Kayı Boyuna yurt olmuş buram buram tarih ve kültür kokan ülkemizin güzide ilçelerinden biri. Hiç bir kimsenin hiç bir siyasi partinin tekelinde değil. Uzun lafın kısası Domaniç Domaniçlilerin. Ama bu Domaniç’liler Domaniç'e ne kadar sahip çıkıyorlar o da ayrı bir tartışma konusu tabikide.

“Bir varmış, bir yokmuş, Evvel zaman içinde kalbur saman içinde, Develer tellal pireler berber iken. Cennet İlçem Domaniç’te, işin tadı olsun. Daha eski değil, yaklaşık 15 yıl öncesi, adliye, icra dairesi, cezaevi vb vb kurumlar varmış.

O zamanlar Domaniç’te hayat daha bir kolaymış vatandaşlar için. Adli vakaları veya icralık olayları için yol yakıt ve zaman masrafı yapmadan işlerini evlerinden çıkıp o gün ve tez zamanda hallediyorlarmış. Ama maalesef biz Domaniç’liler olarak bu kurum ve kuruluşlarınıza sahip çıkamadık. Aynı senaryo ile şimdide PTT (Postane) miz ve belki de daha sonraki süreçte Mal Müdürlüğümüzü kaybedeceğiz.

Bütün bu değerlerimize sahip çıkmak her Domaniç’linin birinci vazifesi. Sadece Domaniç’linin değil bütün siyasi parti, sivil toplum kuruluşları da bu işin içinde olmalı.

Geçen hafta müdürlükten, şefliğe dönüştürmeye çalışılan Domaniç PTT için Domaniçli seslerini duyurmaya çalıştı. İşte olmam nedeni ile katılamadım ama yüreğim oradaydı. Emek verip Domaniç için seslenen herkese teşekkür ediyorum.

Ama bir konu var ki yazmadan geçemeyeceğim. Aceleye getirilmiş bir eylem olduğunu düşünüyorum. “Sabah sosyal medyadan paylaşılıp saat 15:00 te toplanılması konusu”. En azından bir gün sonraya planlanan bir olay olabilirdi. O gün itibariyle şehir dışında olan Domaniç’liler hesaba katılmalı idi. Şehir dışında olan vatandaşlarımız, STK başkanları ve siyasilerin katılımı ile bir gün veya daha sonraki günlerde yapılacak eylem daha bir yoğun olabilir ve daha çok ses getirebilirdi. Ama yine de yukarıda da belirttiğim gibi Domaniç için seslenen herkese minnettarım.

Bu hafta sonu baba ocağım, Karaköy'de yangın meydana geldi. Şükür ki ölüm yok. Maddi zarar bir şekilde telafi edilir. Çok geçmiş olsun. Rabbim beterinden korusun inşallah.

Yangın sonrasında köy gençlerinin yanan evin çatısını temizleyip bir olup birlik olup tadilata başlaması beni o kadar duygulandırdı ki anlatamam. Karaköy'lü gençler gıyabında, yüreğinde yardımlaşma duygusu gibi böyle güzel huyları taşıyan bütün gençlerimize teşekkür ediyorum.Var olsunlar.

Sevgili gençler.

Hep böyle bir olun beraber olun.

Bir güzel olay ise, Diyanet İşleri Başkanlığı, 'Domaniç İlçe Müftülüğü' 4/6 yaş Haymeana Kur'an Kursunun 2023-2024 Yılı Eğitim-Öğretim Dönemi konusu. İlçe müftülüğümüzü tebrik ediyorum. Hayranlıkla takip ediyorum. Dört yaşından üniversite öğrencilerimize kadar bütün bir gençliğe ulaşmayı hedeflemiş ve emin adımlarla ilerlemekte ilçe müftülüğümüz. Başarılarının devamını ve muvaffakiyet diliyorum.

Uzadıkça uzayacak yine konular. Malum yerim dar. Velhasılı, her birimiz Domaniçli olacağız ve sen ben kavgasından uzaklaşıp sahip çıkacağız ilçemize. Kalın sağlıcakla.