Malumunuz geçtiğimiz hafta Polis haftasıydı. Türk Polis Teşkilatının Kuruluşunun 178. yılını büyük bir coşkuyla kutladık. Bizler bütün emniyet mensuplarımıza minnettarız....

Emniyet Teşkilatımız; hukukun üstünlüğü ilkesinden hareketle, vatandaşlarımızın hak ve hürriyetlerini ve kamu düzenini korumaktadır. Bu vesile ile Türk Polis Teşkilatı'mızın 178. kuruluş yıl dönümünde Şehit Polislerimizi rahmetle, Gazilerimizi minnetle yâd ediyor, görev başında bulunan Polislerimizinde Polis Günü’nü en içten duygularımla kutluyorum.

Öncelikle; açıldığı günden beridir takip etmeye çalıştığım, Yazı İşleri Müdürlüğünü yapma fırsatı nasip olan ve 2002 den bu güne Yazılarımla destek olmaya Çalıştığım, 10 Nisan 1995 tarihinde çıktığı  yola tavizsiz ve cesur bir şekilde devam eden, halkın ve haklının yanında olan, doğru ve dürüst habercilik ilkesinden hiç şaşmayan, Domaniç halkının duygularına tercüman olan,  büyük hedeflerle yoluna devam eden Domaniç Gazetesi’ni tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. 1 Nisan 2023 tarihinden itibaren de haftada 2 defa çıkacak olan Domaniç Gazetesine, abone olarak destek olan siz değerli okurlarımıza çok teşekkür ediyorum.

Bir yandan Ramazan ayını idrak ederken diğer yandan da 14 Mayıs seçim heyecanı başladı. Seçime son 1 ay kala Milletvekilleri listelerinin Yüksek Seçim Kuruluna teslimi sonrası seçim stardı resmen verildi. Tüm partilerin Milletvekili adaylarına adaylıkları hayırlı olsun. Velhasılı siyasette hem Cumhurbaşkanlığı hemde Milletvekilliği seçiminde, 1ay sonra dananın kuyruğu kopacak. Lafı fazla uzatmadan aday olduğu ile 4 yıl boyunca hakkıyla hizmet edecek vekillerimiz olsun inşallah.

Biz Domaniçlilerin bir merakı vardı bu seçimler öncesinde. Domaniçli bir vekil adayı iyi bir sıradan Milletvekili olur mu sorusunun cevabını sorduk birbirimize ve 4 tane Milletvekili aday adayı çıktı ilçemiz Domaniç'ten. Milletvekili Aday adayı olan hemşerilerimizden iki hemşerimiz, aday adayı oldukları partilerde 2. sırada yer bulmayı başardılar. İlk olarak Annesi İlçemiz Kırık köyünden olan, İrfan Güleç Yeniden Refah Partisinden Kütahya 2. sıra Milletvekili Adayı gösterilirken, ikinci olaraktan İlçemiz Çamlıca köyünden Halil Ünlü, Memleket Partisinden Kütahya 2. Sıra Milletvekili adayı gösterildi. Hemşerilerimize çıktıkları bu vekillik yolunda başarılar diliyorum. Listelerde Domaniçli hemşerilerimizi görmek, bir Domaniçli olarak beni mutlu etti.

Değinmek istediğim asıl konu ise, her bir birey gibi, benimde sosyal bir hayatım ve dünya görüşüm var. Bu anlamda Domaniç Gazetesindeki yazılarımı hiç bir zaman, siyasi görüşüme göre kaleme almadım. A, B, C partisi ayrımı yapmadan, hakaret kültüründen uzak bir şekilde, Domaniç'e zarar verenlerin karşısında olup, bu cennet ilçeye katkı sağlayan her kesimi alkışlamaktan geri durmadım.  Yeri geldi taraf, yeri geldi yandaş oldum bazılarına göre. Çünkü eleştiri Kültüründen uzak olan siyasilerimiz yüksek ateşlerinin kurbanı oldular hep. Ben ise hep Domaniçlilik hukukuna riayet ettim.  Kendim için değil, her zaman Domaniç için, Domaniç’in ilerlemesi ve sorunlarından kurtulması için yazdım.

Gazete sayfalarında okurlarım ile buluşmalarımda hep yukarıda arz ettiğim konuları paylaşmaya, aklımın, bilgimin ve tecrübemin bana verdiği ilhamla sizlerle bir arada olmaya çalıştım. Aslında beni en iyi anlayacak olanlar yazılarımı gazetede ve sosyal medyada yakından takip eden siz değerli okuyucularımdır.

İyiki de yazmışım. İyiki de Domaniç demişim. İyiki de Domaniçliyim. İyiki de Domaniç için hayallerimi dillendirmişim.

Okurlarımın bir isteğini belirtmek istiyorum. Tavşanlı Domaniç yolu zaten yılan hikayesine döndü. Hiç olmazsa Futbol sahamız ile benzinlik arasına yapılan yolun birleştiği yerlerde arabalarının vurduğunu ve birleşim yerlerinin bir tadilat ile yenilenmesi gerektiğini ifade ediyorlar. Elçiye zeval olmaz. Yetkililerimiz muhakkak bu sorunun üzerinde duracaklardır.

Yazıma son verirken, "Her bir fert, Milleti. Millet ise Devleti oluşturur". Diyen ve 10 Nisan 1919 yılında, Ermeni işbirlikçilerinin kirli tezgah ve iftiraları neticesinde idam edilen Boğazlıyan Kaymakamı milli Şehit Kemal Bey'i de rahmet ile anıyorum. Bir ve beraber kalın sağlıcakla.