Geçen haftalarda da yazmıştım bu köşemde. Ülke gündemimiz her ne kadar 31 Mart 'ta yapılacak yerel seçimler olsada, yurdum insanının gündemi geçim sıkıntısından İbaret. Malum Ramazan ayına girdik. Pazar' ı Pazartesiye bağlayan gece tüm dünya Müslümanları gibi yurdum insanı da ilk Sahuruna kaktı. Marketlerdeki raf fiyatları cep yakıyor. Uzun lafın kısası bir hayli zorlanacağız bu ramazan her birimiz.

Velhasıl on bir ayın sultanı Ramazan geldi. Ramazan ayı oruç ve nefsin terbiyesinin edildiği sabır ayıdır. Her şeyden önce içinde Kadir Gecesini barındırır ki, Kur'an-ı Kerim bu ayda nazil olmaya başlamıştır. Ramazan ayı yüzü suyu hürmetine, Rabbim tüm hastalarımıza Şafi sıfatına hürmeten acil şifalar versin. Tüm dünya İnsanlığına barış ve huzur getirsin. İnsanlık âleminin ve Müslümanların Ramazanlarını yaşaması ve bayramlarını bayram gibi yaptıkları nice günlere ulaşmak dileğiyle, içinde bulunduğumuz Ramazan ayı tüm Domaniç’lilere ve dünya Müslümanlarına hayırlara vesile olur inşallah.

Biz Domaniç’liler olarak, göynekle kış geçiren ecdadın torunlarıyız. Kocadağ’dan esen soğuk gecelerinden beri yıldızlar toplarız yeni düşlerimize. Onun İçindir ki hiç bir zaman umutsuzluğa kapılmayacağız. Gerçi bu sene kış fazla üzmese de bizleri, seçim döneminde geçireceğimiz Ramazan Ayının birliği ve bereketininde yansıması ile devlet ekilen toprak, Osmanlı'nın ilk yurdu Domaniç’te birlik ve beraberliği inançlı bir şekilde göstermeye ve sergilemeye devam edeceğiz, etmeliyiz de. Kavgadan gürültüden uzak bir seçim ve Ramazan ayı geçirelim hep birlikte ne olur.

Biriz, beraberiz; Biz Türk milletiyiz ve Domaniçliyiz. Domaniçliyiz deyip bir olunca, birlik olunca neleri başarabildiğimizi hatırlatmaya gerek yok sanırım.

Güneş açtı ve hava sıcaklıkları yükselmeye başladı. Bahar hafiften hafiften kendini hissettiriyor. Bu kış çok uzun ve bir o kadar da çetin geçti diyemeyiz. Bahar geldi hava sıcaklıkları arttı artmasına da Domaniçli bu kış ayını geçirdi geçirmesi nede seçim arifesi, siyasilerimize artan kömür fiyatlarını ve Domaniç için büyük bir sorun olan doğal gaz sorununu hatırlatmak istiyorum buradan. Ha bu arada bu yıl ki ramazan ayında yapılacak hayır ve hasenatlar seçim yatırımı olmasın ne olur. Kimse bilmese de Allah gören ve bilendir.

Bu arada geçtiğimiz hafta 8 Mart dünya kadınlar günüydü. Kadın ruhlu bir Domaniç’ten kadınlar günü için bir şey yazmazsam olmaz bu köşeme. Kadınlarımız, Kuruluş’ta bu toprakları vatan yapmak için mücadele eden Hayme Ana’lar, Kurtuluş Savaşında vatanımızın bağımsızlığı için erkeğiyle cepheden cepheye koşan cefakar, vefakar Çılgın Türk Kadını Habibe’ler tüm dünyaya örnek davranışlarını sergilemişler, bu güne kadar çalışmaları ile hayatın her alanında başarı sağlamışlardır. Tüm dünyada olduğu gibi Ülkemizde de kutlanan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısı ile güçlü kişilik karizmatik karaktere sahip Hayme Ana’nın torunları olan tüm Domaniçli kadınlarımızın geçmiş bu onurlu gününü kutlarım. Kalın sağlıcakla.