Hocam çok fazla bir şey yemiyorum ama yedikten hemen sonra karnım şişiyor ve bu beni çok rahatsız ediyor diyorsan bunun birkaç nedeni olabilir.
Belli bir besin grubuna karşı alerjin gelişmiş olabilir. Bunların en başında gluten ve laktoz gelmektedir. Gluten buğday arpa çavdar gibi tahılların içerisinde bulunan bir protein türüdür ve bazı insanlarda bu proteini sindiren enzim yeterli düzeyde değildir veya hiç yoktur. Bu durumda gluten içerikli besinlerin sindirilememesine ve midede gaz şişkinlik problemine yol açabilir. Laktoz ise sütte yoğunluklu olarak bulunmakla birlikte süt ürünlerinde de vardır ve mide de şişkinliğe yol açması ile bilinir. 
Gluten ve laktoz dışında bakliyatlarda içeriğindeki fitik asit sebebiyle şişkinlik oluşturur.
Midenizdeki şişkinlik eğer ki bu şekilde bir besin grubuna karşıysa bundan kurtulmanın yolu o besinleri tüketmemekten geçmektedir.
Belirli bir besin grubuna alerjiniz olmayıp yeteri kadar posa alamama veya gereğinden çok fazla posalımı da midede şişkinlik problemlerine yol açabilir.
Midede yaranız gastrit ülser veya ince bağırsakla birleşim noktasında bir problem varsa yine şişkinlik problemine sebep olacaktır.
En iyi ve en sağlıklı yöntem mutlaka bir hekime danışmalı ve onun yönlendirmesi dahilinde hareket edilmelidir.