Hiç düşündünüz mü bağırsaklarımızın bizim yerimize düşündüğünü, hemen herkes hayatında bir kere de olsa diyare (ishal) veya konstipasyon (kabızlık) yaşamıştır peki bunun nedeni ne olabilir? 

Bağırsak kaynaklı rahatsızlıklarda vücudumuz hemen tepki gösterir mesela üste saydığımız semptomların dışında daha kökenli bir sorunsa vücutta alerji ,kötü ağız kokusu, zeka geriliği, bağırsaklardan başlayıp tüm vücuda yayılan bir ağrı gibi çeşitli bağırsak hastalıklarının gösterdiği semptomlar bulunmaktadır. 

İnce bağırsaklarımızı yan yana koyduğumuzda dünyanın etrafını 3 kere sardığını ilkokulda duymuşuzdur, burada asıl anlatılmak istenen bağırsaklarımızın çok hayati bir öneme sahip olduğudur. 

Bağırsak hastalıkları yediğimiz yemeklerden içeceklerden kaynaklandığı gibi çevresel faktör veya genetik olarak da oluşabilir. 

Bağırsak hastalığı oluştuğu zaman hangi rahatsızlık olduğunun teşhisi tam koyulup ona göre bir beslenme planı ve düzeni buradaki neredeyse tek çıkış yolu olacaktır. 

Örneğin çölyak ince bağırsak hastalığıdır ve glutene karşı bir reaksiyon göstermektedir, çölyak hastalığının belirtilerini yaşamamak için kesinlikle beslenme planına uyulması lazımdır. 

Bir başka örnek verelim irritable yani düzensiz bağırsak sendromu, burada da bizim bağırsağımıza alerjik reaksiyon gösteren besin grubunu kesin teşhis edebilmek için beslenme dışında neredeyse bir çözüm yolu bulunmamaktadır. 

Bunlar ve bunlar gibi birçok bağırsak hastalıkları bulunmaktadır temel kesin çözüm beslenme planıdır. 

Bağırsaklarımızı dinleyelim söylediğini yapalım ve konforumuz, hayat kalitemiz düşmesin.