Müslümanlar arasında Kuran'da olmayan bir iddia vardır. Mübarek Ramazan ayında şeytanlar bağlanırmış diye. Bir söz daha vardır bizde. “Azılı it dua kabul etmez” derler. Keşke aslı olsa da iki ayaklı yeni tabirle trol denilen şeytani fasıklar bağlanabilse ama yok öyle bir şey…

Malum hem bayram hem seçim arifesindeyiz. Akın akın vekil adayları kapımızı çalacak, pazarda halkın nabzını ölçecek, oy isteyecek, kendini yerel medya üzerinden tanıtmaya çalışacak. Olması gereken de budur olan da budur. 

Ancak söylendiği gibi ramazan ayı da olsa şeytanlar bağlanmamıştır. Troller tam kadro ortalığı karıştırmaya fesatlık yapmaya, halkın arasına nifak sokmaya, sağa sola iftira atmaya çoktan başlamışlardır. 

İlçemize ilk CHP heyeti geldi. Birinci sıra adayı kendince basın açıklamasını yaptı sonra esnafı ziyaret etti. Sokakta karşılaştıkları insanlara kendilerini tanıtıp oy isterlerken, bir dayı, “Ben size oy vermem siz şehit kanı döken HDP ile berabersiniz” dedi. CHP'lilerden biri, “Asıl teröristler sizde. HÜDAPAR'la ortaksınız” deyince ortalık gerildi. Tartışma büyüdü, dayı kısa süre ne diyeceğini şaşırdı. Sonra, “Ama bizimkiler dindar” deyince bir kahkaha koptu. Ondan sonra ipler de koptu. Tartışma büyüdü. 

Bilenler bilir, Domaniç Gazetesi mikro milliyetçi bir politika izler. Domaniç'i de Domaniçliyi de asla rencide etmez, ettirmez. Olduysa bir şey, asla duyulmasına müsaade etmez. Kol kırılır yen içinde kalır. 

Troller hemen devreye girdi. Gazetemizi sansürcü ve taraflılıkla itham ederek çamur attı, dedikodu yaptı, kutuplaştırmaya başladı. Olaya kendi gözünden bakan dayı da onlara uyarak kendini koruduğumuzu görmezden gelip bize sosyal medyadan saldırdı.

Aynı günkü gazetede Ak Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanının demeci vardı. Demeci okuyan muhalif yandaşlar da sözün sahibine tepki gösterirken görevini yapan bize de bu haberi yayınladık diye, “Hükümet yandaşı” diye yine kutuplaştırıcı hedef gösteren mesajlar attılar. 

Yine aynı gün akşam üstü MHP'li heyeti takip ettik ve davet ettikleri iftara katılarak röportajımızı yaptık. CHP ve MHP heyetinden bir gün sonra da Ak Partili vekil adayları hem ilçemize hem her zamanki gibi gazetemize gelerek açıklamada bulundular. Bizde gelen her adayın haberini yaptık. Ulusal kanallar gibi bu bizden bu değil ayırımı yapmadık yapmayız, yapamayız. Ne bir tarafın tarafı ne de uşağıyız. Onları yayınlama deme hadsizliğini gösterenlerle de ayrıca hesaplaşırız.  

Evde çoluk çocuğuna söz geçiremeyen, bu yüzden de söylemek istediklerini sosyal medyadan paylaşan, farkında olmadan kendi iç dünyasını ifşa eden bir güruh türedi.  Sosyoloji, psikoloji ve davranış bilimi bilenlerin tüm çıplaklığı ile gördüğü bu acı gerçekleri bilen bilir. Bunlarda bir trollük varsa çevresindekiler yandı. Kel bana kel dedi misali başında ne kötülük varsa onları gizlemek için çevresindekilerin üstüne atar. 

Muhalefet bunlara dindar ve kindar diyor. Bu cümle kesinlikle doğru değildir. Çünkü bir dindar kesinlikle iftira atamaz, fasıklık yani trollük yapamaz ki. İman ettiği Kuran böyle şeyleri kesin bir dille yasaklar. 18 Ayetten oluşan Hucurat Suresi, güzel ahlakı anlatır. 
Dedikoduyu, yalan haberi, lakap takmayı, başkalarını küçümsemeyi yasaklar.
6. Ayet, bir trolün (Fasık) getirdiği habere araştırmadan inanırsanız sonunda utanırsınız derken, 9 ve 10. Ayetlerde kardeşlerinizin arasında bir sıkıntı varsa yangına körükle gitmeyin aralarını düzeltin der. 11. Ayet, lakap takana, iftira atana, dedikodu yapanı lanetler. Bu ayetleri gören bir Müslüman sizce iftira atabilir mi, dedikodu yapabilir mi ?

Varsa yapan bilin ki Kuran'ı okuyup anlamayı yasaklayan bir sömürge düzeninin kulu kölesi, mürididir. 

Dostlar, başımıza ne geliyorsa hem Müslümanım deyip hem de Kuran okumaya karşı gelenlerden geliyor. Kuran okumayı yasaklayanlardan geliyor. Umulur ki bu ayda Allah'ın dinini tek kaynak olan Kuran'dan okumuşsunuzdur! Hayırlı Bayramlar.