O kadar çok konu var ki yazılacak, malumunuz yerim dar. Bu hafta ülkemiz ve ilçe siyasetine hiç girmeyeceğim.

Ve bahar yüzünü gösterdi.

Havalar iyiden iyiye ısınmaya başladı. Domaniç’in eşsiz doğası yeniden canlanıyor. Kuş sesleri bir yandan kulaklarımızın pasını silerken, çiçek açan yüzlerce ağaç etrafımıza mis gibi kokular saçıyor Osmanlı'nın ilk yurdu Domaniç’imde.

Bir yandan baharın gelişi sevinci yaşanırken biz insanoğlunda, diğer taraftan ise on bir ayın sultanı Ramazan ayına veda etmekteyiz. Önümüz Ramazan bayramı.. Ramazan ayı derken son haftasına girdik on bir ayın sultanı bu mübarek ayın. Bu hafta içerisinde Kadir gecesini idrak edeceğiz. Nihayetinde Ramazan ayı birlik ve beraberlik içerisinde gelip geçti. Bu hafta idrak edeceğimiz Kadir geceniz mübarek olsun. Türk ve İslam Aleminin Ramazan bayramını şimdiden kutlarım.

Ve takvimler hep ilerlemekte.

Bizlerden çok şey almakta aslında.

17 Nisan 2019...

Bilerek üç noktadan fazlasını kullandım. Daha çok şey vardı, ondan öğrenilecek Domaniç adına. Ama olmadı. Rabbim onu bizlerden çok sevmişti ki, aldı bizden. Kimden bahsediyor demeyin. Tabikide HASAN EFE hocamdan bahsediyorum. Koskoca Dört yıl geçti bizlerden ayrılalı. Ruhu şad mekanı cennet olsun.

Ne güzel ümitler besliyoruz doğduğumuz ilçemiz adına ki bu İlçe Her şeyin en güzelini hakediyor aslında. Domaniç adına hiç bir hayalinizi, ümidinizi ertelemeyin lütfen. Domaniç’in her tarihi ve kültürel değerini doyasıya yaşayalım ve yaşatalım. Domaniç’i yaşamak istiyorsanız eğer, Domaniç tarihini ve kültürünü yaşatmak zorundasınız. Domaniç Belediye başkanımız sayın Sahvet Ertürk başkanımızın tarih ve kültürel anlamda özverili çalışmalarına şahitlik ederken, tamda bu hayallerimizin gerçekleştiğini görürken hayal kırıklığı yaşamak her birimizi üzmekte.

Pandemi döneminde aksayan ve ertelemek zorunda kaldığımız bütün tarihi ve kültürel etkinliklerimiz ve bu sene ertelenmesi gündeme gelen yağlı güreşlerimiz. Malumunuz Maraş depremi hepimizi en derinden üzdü. Elli binin üzerinde vatandaşımızı kaybettik. Allah rahmet eylesin. Yaralı vatandaşlarımıza Rabbimden acil şifalar diliyorum. Ama bir şekilde hayat devam ediyor. Değinmek istediğim konu ise Yağlı pehlivan güreşlerimizin ertelenmesi.

Domaniç Tarihi Pehlivan Güreşleri... Osman Gazi’nin 1258 tarihinde doğumunu gerçekleştiren Ebe Hatun’un türbesi Domaniç ilçe merkezinde bulunan Ebe Çamlığı’nda yapılan en eski şölenlerdir. O tarihten itibaren başlatılan şölenler hala tarihi güreşler olarak devam etmektedir. Ebe Çamlığı, Osmanlı’nın ilk güreşlerin yapıldığı yerdir. Her erteleme, tarihi geçmişi en eski olan güreşlerimizin Türkiye’de yapılan güreş organizasyonları içerisinde popülerliğini ve önemini kaybetmesine sebep olmaktadır. Keşke ertelenmeseydi. Keşke deprem bölgesine Domaniç belediyemiz başka noktalardan kaynak aktarımı yapsaydı.

Önümüzdeki hafta sonu 23 Nisan Ulusal egemenlik ve çocuk bayramı. Bu günün çocukları yarının mülki ve idari mercilerinde görev alacaklardır. Bu anlamda, Gazi meclisimizin açılışının 103. yılında, başta şehit ve gazi  çocukları olmak üzere  tüm dünya çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramını kutlarım. Kalın sağlıcakla.