Bu yazıyı kaleme aldığım gün itibariyle, tam bir hafta sonu tüm Türkiye’yi hatta tüm dünyayı ilgilendiren 13.Cumhurbaşkanığı seçim sonuçları açıklanmış olacak. Halkın iradesi tecelli edecek ve Türkiye 13.Cumhurbaşkanı seçilmiş olacak bir hafta sonra.

Gönlümüzden geçen tıpkı 1.turda olduğu gibi sağduyunun hakim olduğu bir seçim olsun. Bunun sağlanması konusunda ise yerelden başlayıp genel siyasilere büyük görevler düşüyor. Genel siyaset neyse de yereldeki siyasilerimiz çok önemli. En azından bizim için. Biz Domaniçliler olarak ‘ekmek, tuz hakkı’ der atalarımız, abilik kardeşlik, akrabalık ve her şeyden önce Domaniçli olma hukukumuz var.

Siyasette  vaatler yarışmalı. Özellikle de sosyal medyada olmak üzere hakaretler değil, düşüncesinden yola çıkarak 29 Mayıs akşamı zıt görüşlü iki kişi oturup çay eşliğinde sohbet edemeyecek ise yere batsın Siyaset... Eleştiri ile hakareti ayırmak gerek. Ayıralım da bi zahmet. Kavgadan gürültüden uzak bir seçim olsun.

Öncelikle 28 Mayıs akşamı kim kazanırsa kazansın kazanan Türk Milleti ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti olsun inşallah. Biz Domaniçliler seçimin sonucu ne olursa olsun, Gelecek beş yılda Domaniç’e ne kazandırabiliriz sorusu için kafa yormaya şimdiden başlayalım. Aynı ilçede yaşayan bireyler olarak bir ve beraber olma mecburiyetimizi aklımızdan çıkarmamamız gerek. Siyasi çekişme pazar günü bitecek ve biz, bir ömür her gün birbirimiz ile yüz yüze bakacağız.

Bu arada Domaniç Belediyesinin, geleneksel Ramazan Çocuk Oyunları, Kukla ve Karagöz Şenliğini unutmayıp 21 Mayıs 2023 Pazar günü Hisar İlköğretim Okulu Konferans salonunda çocuklarımıza yaptığı jest diyeyim ben ona. Beni çok etkiledi. Domaniç'li çocuklar Çukurca Selim Dede Şenliklerinden sonra yine doyasıya eğlenme fırsatı buldular.’ Çocuklar gülerse dünya güler’ diyerek, Domaniç Belediye Başkanı sayın Sahvet Ertürk'e çocuklarımız adına bir veli olarak teşekkür ediyorum.

Domaniç Belediyesinin Domaniçli çocuklarımıza jesti gibi, samimi ve iyi niyet ile yapılan bütün güzel İşler bizleri siyasetin gergin havasından kurtardı bu hafta aslında. Engelliler Haftası sebebiyle, Domaniçli 6 engelli kardeşimizin bir günlük temsili askerlik töreni gerçekleştirildi. Kütahya’daki törenin ardından Domaniç’te de protokol ile karşılama programı yapılması harika bir fikir olmuş. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.

Bir konu var ki, değinmeden geçemeyeceğim. Yıllardan beri bu köşemde de dile getirdiğim tarihi ve kültürel potansiyelimizi neden ekonomik anlamda bir kazanıma çeviremiyoruz sorusunu sormak istiyorum. Domaniç’in etkili ve yetkili mercilerine. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğünün yürüttüğü proje çerçevesinde, farklı illerden öğrencilerin katıldığı "Kuruluştan Çanakkale'ye Tarih ve Medeniyet Gezisi", Hayme Ana Türbesi'nden başladı geçtiğimiz hafta. Tarihi ve kültürel olarak ziyarete gelen misafirlerimiz ruhumuza bir Fatiha okuyup gittiler mi?  Yada Domaniç esnafımıza ekonomik anlamda ne bıraktılar. Niçin bu konu üzerinde önceden çalışılıp öğle yemeği ve akşam yemeği gibi programlar düzenlenmez Domaniç’te. ilçe merkezi ziyareti kapsamında bir kahvemizden çay niçin içirilmez. Her gün olmasa bile biz Domaniçliler en azından her perşembe günü zaten geçmişlerimize bir Fatiha bırakıyoruz. Kalın sağlıcakla.