Geçtiğimiz yıl Ekim ayında ilçemizde yapılan bir toplantıda, 2022'de Domaniç’e yapılacak hizmetler sıralanmış ve, “DOMANİÇ ŞANTİYE ALANI OLACAK” denmişti. Ancak yılın sonunda var olan şantiyelerimiz bile söküldü gitti.

Yaklaşık 30 köyümüze içme suyu sağlayacak Pazar Alanı ve Yeşil Köy Göletleri YİNE SENEYE KALDI.

Sık sık taşların düştüğü heyelanlı bölgeye alınacak önlemler, YİNE SENEYE KALDI.

İnşaatı duran Hastane ve Ceza Evi, YİNE SENEYE KALDI.

Sadece Domaniç’e has bir bahane olan yolun oturması lazım mantığı ile Muratlı yolu asfaltlama çalışması YİNE SENEYE KALDI.

Başta belediyeye devredilen Topuk Yayla Mesire Alanı olmak üzere, Koca Yayla Oba Çadırında yapılacak yatırımlar da YİNE SENEYE KALDI.

Domaniç – İnegöl yolu genişletme çalışmaları, YİNE SENEYE KALDI.

5 kişinin trafik kazasında öldüğü yere, “bakalım kişi başı kaç metre bariyer yapılacak” diye yazmıştık. Sağ olsunlar ölenlerin ardından hatıra bariyeri yapılmış ama yetmez. Yolun bir an önce genişletilmesi lazım. Yoksa daha çok canlar yanacak.  
Pazar Alanı Göleti yıllar önce Muhalefetteki CHP İlçe Başkanı Ramazan Öztürk tarafından ortaya atıldı. Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Şimşek tarafından değerlendirildi. Yine Muhalefet Parti Başkanı MHP’li Şeref Zeyrek’in destekleri ile işlem başladı. Tam da o arada ilçe teşkilatlarında kongreler yapıldı, başkanlar değişti. “Bizim parti sizin partiyi döver” diyenlerin yüzünden kazandığımız haklarımız elimizden uçup gitti. Partili halkımızda buna alkış tuttu. Aradan on küsur yıl geçti. Hala köylerimiz batak içiyor. Zehir içiyor. Muhalefet iktidarı suçluyor. Yapılan işe “bize o değil bu lazımdı” diyor. İktidardakiler partiden ilçeye hizmet getirmeyi bırakmış, ilçede partiye oy satın almak için kamyonlarla erzak / rüşvet dağıtıyor. Yandaşa kadro açıp işe aldırıyor, maddi durumuna bakılmaksızın kaymakamlıktan paralar aktarılıyor. İddialara göre o dönemde bir buçuk milyon liramız heba edildi. O dönemin kaymakamı görevden alındı ama fetöden, diğer sorumlulara hiçbir işlem yapılmadı. 

GELDİK BU GÜNLERE

Alışılageldiği gibi ilçemizde vaat edilen hizmetler yeniden ve YİNE SENEYE KALDI. Biz diyoruz ki hani bir söz vardır ya, “İnsanlar konuşa konuşa” diye. İlçemizde ki ‘İNSANLAR’ bir araya gelse, ilçemiz için aciliyet durumuna göre talepleri sıralasa, sonra her gelen partilinin yanına beraberce toplansak ve desek ki “Ben AK Parti ilçe başkanıyım” , ya da “Ak Parti seçmeniyim ama” ve yahut ta, “Ben CHP ilçe başkanıyım” ya da “CHP seçmeniyim ama… Bizim ilçemizde şunlar şunlar eksik. Bunları yapacağınıza beni ikna ederseniz oyum sana” desek. (Hep onlar mı yalan söyleyecek) Gelen vekil adayları hangi partiden olursa olsun etrafında bir kalabalık yapsak, sövmeden, hakaret etmeden insanca insani isteklerimizi dillendirsek. İlçemiz için daha hayırlı olmaz mı ?
Eğer bu yazının altına, “bunlar zaten böyle” diye bir eleştiri gelirse, bilin ki meramımız anlaşılmamış. “Şunu yapalım bunu yapalım” diyenler çıkarsa bilin ki doğru yoldayız. 
Sevgili okurlar, bizim öngörümüz son yılların en çetin seçimine hazırlanıyoruz. Siyasilerin oyununa gelirsek eş, dost, akraba, karı koca, kardeş dinlemeden birbirimizi yiyeceğiz. Maddi liderimiz, ülkemizin kurucusu, Asker ve Devlet Adamı Atatürk ile Manevi Liderimiz Hz. Muhammed’in yarıştırılacağı 2023 seçimlerinde ya av olacağız ya da avcı. 
Kafayı çalıştırırsak açılan keselerden faydalanırız çünkü çok bereketli bir seçim olacak. Çeneyi çalıştırırsak yıllarca sürecek bir dargınlıklar, keşkeler, pişmanlıklar yaşayacağız. Şimdi Allah rızası için bırakın ölmüşleri, bırakın onların bunların ne yaptığını. Sen ben, biz siz 2022 de ne yaptınız, 2023’de ne yapmamız gerekiyor ?