Bu hafta sonu Cumartesi'yi Pazar'a bağlayan gece 2023 yılına merhaba diyeceğiz. Şimdiden hayırlara vesile olsun İnşallah.

Yeni yılda, sevgiyi kaçırmamak, keşke dememek için düşlerimizi ikiyle çarpalım ve onları gerçekleştirecek zamanı ayıralım kendimize. Sağlıklı bir yıla merhaba diyelim. Her yeni yıl, yeni tazelenen umutların, çoğalan sevgilerin habercisidir. 2023 yılı da böyle olsun ama hep güzel olsun. Başta sağlık, sevgi, huzur ve barış dolu bir yıl dileğiyle nice yıllara…

Gelinen son noktada, ekonomik sıkıntılar başta olmak üzere mücadele verirken yurdum insanı, her dileğimiz ve temennimiz başka senelere, baharlara kalsada, Daha önceki yıllarda da dile getirdiğim ve klasikleşen bir yazıyla, yeni yıldan Domaniç adına beklentilerim, dilek ve temennilerim şöyle:

-Öncelikle sağlıklı günleri olsun Domaniç insanının.

-Anneler evlatsız, evlatlar babasız kalmasın, Şehitler olmasın, terör bitsin ve ülkemiz huzura kavuşsun.

-Domaniç’e düşman olanlar, Domaniç’e bilerek veya bilmeyerek zarar verenler 2022'de kalsın, 2023’e giremesin.

-Hayırsa beri, şer ise geri misali kötülükler eski yılda kalsın, iyilikler yeni yıla gelsin.

-Bitirilmesi uzun uzun yıllar alan ve halen bitirilemeyip sonu yılan hikayesine dönen Domaniç -Tunçbilek karayolu neredeyse  tamamlandı. Bu yol tez elden bitirilsin. Domaniç insanı yol-yakıt-araç masraflarından kurtulsun.

-Yarıda kalan hastane inşaatımız yeniden başladı. Bir başka aksilik çıkmadan bitirilsin.

-Malumunuz Cezaevi inşaatımız da yarım kaldı. Cezaevi inşaatımızda yeniden kaldığı yerden başlayıp, tez elden bitirilsin.

-Domaniç'ime tez elden doğal gaz gelsin. Domaniç'linin ısınma sorunu ve bir ömür boyu kendi evinde kiracı olarak yaşamaları önlensin.

-Amatör ligi müsabakalarının oynandığı İlçe stadyumumuz ışıklandırılıp, İlçe takımlarımıza antrenman fırsatı sunulsun. Amatör müsabakalarında, sağlıkçı tedariki problemi tez elden giderilsin.

-Birileri bana kızacak ama Koca dağa, Tünel için girişimler hızlandırılsın. Belkide Tünel isteği ütopik (hayal) olsada, hayata geçirildiğinde, tünel'in Domaniç'in Doğasına zarar vermeyeceğini düşünüyorum. Tünel olmasa bile, hiç olmazsa 3 ncü şerit, tırmanma şeridi yapılsın.

-Domaniç'ime, Devletten bol bol ödenek çıksın.

-Ülkemde tez elden ekonomik şartlar iyileşsin.Başta ülkemiz esnafı olmak üzere Domaniç esnafı ve çiftçisinin bol kazandığı ve mağdur olmadığı bir yıl olsun.

-Domaniç'ime içme suyu, sulama ve yangın göletleri yapılıp, "susuz Domaniç" ünvanından kurtulsun. Çamlıca ve Çukurca göletleri tezelden hizmete girsin.

-Domaniç’in doğasına zarar vermeyen doğal dokuyu bozmayan fabrikalar kurulsun. Kurulan fabrikalar da denetlensin. İstihdam artsın. Göç önlensin.

-Domaniç dağlarına doğasına zarar verecek maden ocakları (altın vs) açılmasın.

-İl Özel idaresinde Domaniç ile ilgili daha çok kararlar çıksın.

-Ebe Ana, Selim Dede, Abdal Dede, Çad Dede, Sarıkız, Koyun Baba, Şehit Sarubatu Savcı Bey gibi Domaniç’in manevi şahsiyetlerine daha çok sahip çıkılsın.  Mahmut Abdal’ın anıt mezarı yapılsın.

-Ortaca’ya Habibe ile Fındıcak’a Emine’nin, Sivrikaya’ya Şeyh Edebali’nin Ertuğrul Gazi ve Osman Gazi’nin heykelleri yapılsın.

-Asit tankerleri Domaniç güzergahını kullanmasın.

-Tabiatın ta kendisi olan Domaniç dağ ve ormanları milli park olsun. Rantçıların hevesleri kursaklarında kalsın.

-Dünya normale dönsün. Öğrencilerimizin eğitim ve öğretim aldığı bir yıl olsun. Yüksekokul eski günlerine geri dönsün. Öğrenci sayısı artsın. Domaniç halkıyla kaynaşsın, halkın arasına katılsın.

-İktidarı muhalefeti sadece Domaniç için birlik beraberlik içinde çalışsın. Kimse kimsenin kuyusunu kazmasın.

-Yeni yıl her zaman ki gibi DOMANİÇ GAZETESİ’nin gazetecilik dersi vereceği bir yıl olsun. Ve Domaniç'liler Gazetelerine sahip çıksın.

-Yapıcı eleştirilere açık olmayanlar, olumsuz yorumlar duymak istemeyenler, eleştiriler karşısında reflekslerini, tepkilerini, hislerini ve davranışlarını değiştirsinler. Toleranslı, bir o kadar da, tahammül kültürüne sahip, gerçeği duyma cesaretine sahip olsunlar.

-Çevreye duyarlı geri dönüşüm çöp sistemleri geliştirilsin.

-Domaniç Turizmden hak ettiği payı alsın.

-Ülkemizin Genel sorunu oldu ama ilçemizdeki sokak hayvanlarına bir çözüm bulunsun.

-Domaniç’in tarihine kültürüne faydası olacak kültürlü yöneticiler ve insanların sayısı artsın.

-Her sene çıtanın biraz biraz yükseldiğine şahit olsak ta, yine de, Hayme Ana ve Yağlı Güreşler geçen yıllara göre daha görkemli, katılımın daha fazla olduğu ve  TV’lerde canlı yayınlanan şenlikler ve etkinlikler olsun. Türkiye'de ve dünyada hak ettiği değeri görsün.

-Konferans ve seminerler ile Domaniç Domaniçlilere anlatılsın.

-Domaniç'li öğrencilerin zihni açık olsun, başarılı olsunlar.

-Hastalıklar  ve ilaç satışları azalsın, insanlar daha sağlıklı yaşasın, daha az doktora gitsin. 2023’ün hastalara şifa, borçlulara ödeme kolaylığı, dertlilere deva, velhasılı tüm Türk İslâm alemine hayırlar getirmesini temenni ederim.

2023 saygı, sevgi ve barış dolu bir yıl olsun. Güle güle eski yıl, hoş geldin yeni yıl. Sağlık ve sevgiyle kalın.