Yeni bir yıl, yeni bir sayfa, yeni umutlar, yeni hayaller derken, nihayetinde 2023 yılına girdik. Tekrardan mutlu yıllar.

Geçen hafta ülkemde üzücü bir olaya şahitlik ettik. Herkes üzüldü. İki kız babası olan, Akademisyen, geçmiş dönem Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Doç. Dr. Sinan Ateş hain bir saldırı sonucu vefat etti. Rabbim ailesine ve tüm sevenlerine sabırlar versin. Mekanı cennet olsun inşallah. Bu yıl ve tarihin hiç bir döneminde hiçbir Anne, baba, hiçbir eğitimci, Akademisyen, bilim insanı velhasılı hiçbir insanımızı kaybetmeyelim ne olur.

2022 yılına baktığımızda Domaniç adına, kültürel anlamda bolca kazanımlarımızın olduğu bir yılı geride bıraktık. Domaniç’in çekim merkezi olması için, parmakla saymaya kalksak, üç beş Domaniç delisinin mücadelesi, doğa turizmi başta olmak üzere, tarihi ve kültürel anlamda keşfedilmeye başlandı. Yeterlimi asla değil. Ama o Domaniç gönüllüleri, verdikleri mücadele ile çok şey kattılar Domaniç’e. Hemde çok şey. Yazmakla bitiremeyeceğim kadar çok.

Gel gelelim Domaniç’in gerçek gündemine.

Domaniç'in gerçek gündeminden ziyade ülkemde gündem, ekonomik zorluklar ve her geçen gün artan hayat pahalılığı. Domaniç’te de durum farklı değil. Artan akaryakıt ve gıda fiyatları vatandaşlarımızı zorlamakta. Oysaki, zaruri kullanımlar ucuz olmalı. Yaşamın devamı için gıda, ve enerji başta olmak üzere zaruri ihtiyaçları, makul bir seviyede tutmak hükümetin sosyal bir görevidir. Gereği yapılmalıdır ve yapılacaktır diyede düşünüyorum.

Ben Domaniç gündemine kaldığım yerden devam edecek olursam, 2023 yılında da doğal gaz Domaniç gündeminin olmaz ise olmazı olacak diye düşünüyorum. Mevsim kış ve kömür fiyatları cep yakıyor. Domaniç’e doğal gaz şart.

Araba arkası yazılara konu olan Domaniç-Tavşanlı yolu ise her yıl olduğu gibi, 2023 Yılının olmaz ise olmaz gündemi olarak takip edecek doğalgaz gündemini.

Diğer taraftan ise 2023 yılının konu başlıkları ise yarım kalan cezaevi inşaatı ve tekrardan başlayan hastane inşaatımız. Sonrasında köylerimizin su sorunu ve İlçemizde muhakkak olması gereken sulama ve yangın göletleri takip edecek gibi duruyor. İnegöl dağ yolunun tırmanma şeridi ve istihdam bu gündemleri takip edecek muhakkak.

Yukarıda da belirttiğim gibi, bütün bu sorun ve sıkıntılar aslında çözüm bekleyen ekonomik sıkıntıların son aşaması. Gerçekten hayat çok pahalı. Ekonomik anlamda refaha ermiş bir Domaniç bu sıkıntılara göğüs gerecek bir İradeye sahip. Öncelikli sorun yurdum ve Domaniç insanının ekonomik olarak rahata ermesini sağlamaktan geçiyor. Burada asıl işte, ülkem siyasilerine düşüyor. İlçem siyasilerinin görevi ise bu sıkıntıları teşkilatlar vasıtasıyla doğru zamanda doğru bir şekilde yukarılara ulaştırmak.

Uzun lafın kısası, elçiye zeval olmaz. Yurdum insanı gibi Domaniç insanımız da hayat pahalılığından şikayetçi. 2023 yılı ülkem adına ekonomik anlamda refaha ermiş bir yıl olsun.

Kalın sağlıcakla