Deprem vurdu ülkemizi.

Tam iki hafta geçti aradan.

Binlerce canımızı kaybettik, ruhları şad olsun.

Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

Ülkemizi ve tüm dünya insanlığını Rabbim bu tür doğal afetlerden muhafaza buyursun inşallah. Ateş düştüğü yeri yakıyor muhakkak. Kaybettiğimiz canlarımızın sızısının ve acısının bir ömür boyu içimizde kalacağı kesin. Bizlerde bırakacağı derin sancıyı bir ömür taşıyacağız.

Ders alırmıyız bilemiyorum ama ders almak gerek. Binamızın planını çizen mühendisinden, inşaatını yapan mütahitine, kontrol eden yapı denetimine ve o binaya ruhsat veren tüm devlet kurumlarına kadar daha bir dikkatli ve vicdanını sorgulayıp, yapacakları her hamleyi iki kere düşünüp, vicdanlarıyla iki kere yüzleşip yapmaları gerek. Böylelikle depremin önüne geçemeyebiliriz ama can ve mal kayıplarımızı en az seviyeye indirebiliriz. Geçmiş olsun Türkiye’m. Türk Milleti ve Türkiye Cumhuriyeti Devletinin şuurlu birlikteliği ile bununda altından kalkacağız İnşallah.

Eski Domaniç halk takvimine göre bu hafta ilk cemre havaya düşecek. Cemrenin düşmesiyle beraber havalar ısınmaya başlayacak. Yani kasım ayının yüz beşinci gününde, doksan dediğimiz kırk (erbain) elli (hamsin) günleri dediğimiz kış mevsiminin (zemherinin) artık yerini bahara bırakmaya başladığı günlerdir. İnşallah bu sene cemre dünya insanlığının gönlüne düşer de yüreklerini ısıtıp, nefreti, öfkeyi, kini yok eder.

Bu arada büyük Kahramanmaraş depreminin acıları yaşanırken ve üniversitelerimizin uzaktan eğitimi tartışılırken, depremden etkilenen 10 ilimizde okullarımız tatil edildi. Ama hayat bir şekilde devam ediyor. İlçemizde ve yurdun diğer bölgelerinde okullar açıldı. 2022-2023 eğitim  ve öğretim  yılının ikinci yarısı, tüm öğretmen ve öğrencilerimize hayırlı olsun. Öğretmen ve öğrencilerimize başarılar diliyorum.

Bir konu var ki, millet olarak ne kadar gurur duysak azdır. Türk milleti olarak deprem bölgesine yardım noktasında ki çaba, taktire şayandı. Başta hemşehrilerimiz ve Türk milletinin yardımlaşması ilede gurur duyduk. Şükür ki, dini, dili, ırkı, mezhebi, siyasi görüşü ne olursa olsun, ortak acılarımızda tüm Türkiye olarak biz biriz ve beraberiz. Kalın sağlıcakla.