Güney Doğumuz, 6 Şubat 2023 Pazartesi sabahı saat 04.17.35’te 100 saniye süren 7,8’lik depremle sarsıldı. Yerin 7 kilometre altında meydana gelen depremle 10 ilimizde binlerce can enkaz altında kaldı. 9 saat sonra 13.24.49’da bir deprem daha meydana geldi. 45 saniye sürdü ve 7,6’lık deprem, ayakta kalan diğer binaları da yerle bir etti.
Doğu deprem ile boğuşurken batının çoğu ili de kar nedeniyle kapalı olan yollarını açmakla meşguldü. Domaniç-İnegöl yolu araç trafiğine kapandı. Kar tipi göz gözü görmüyordu.
Meteoroloji uyarmıştı, karayolları sürekli çalışıyor, jandarma ve polisimiz yolları denetliyor, basınımız yollar hakkında fotoğraf ve videolarla sürekli haber geçiyor, yetkililerin talimatlarını halka aktarıyordu. 

İşte karakışın tam ortasında beklenen deprem beklenmediği büyüklükte geldi. Yetmedi iki defa geldi. Dünyamız ilk defa bu kadar büyük bir depremle karşı karşıya kalmıştı. İlk şokun atlatılması çok uzun sürdü. İki gün boyunca organizasyonda sorun yaşandı. Kurtarılabilecek canlar kurtarılamadı.
500 kilometrelik alanda 10 il, iki ülke, yüz binlerce enkaz, milyonlarca insan mağdurdu. Böyle bir felaket dünyanın hiçbir yerinde olmadı. Dünya savaşları bu kadar tahribat açmadı açamadı.  
Amerikan yapımı felaket filmlerinden beter sahnelere maruz kaldık. 
Uzaktan yakından onlarca devlet Türkiye’ye yardıma koştu. 
Tüm Türkiye tek yumruk olup kenetlendi. 
Siyasiler sustu, ırklar sustu, uluslar sustu, dinler sustu, diller sustu, gönüller konuşmaya başladı. Büyük Şehir Belediyeleri binlerce hizmetli ve araçla bölgeye intikal etti. Herkes bir işin ucundan tutmuştu ki ekranlara çok pis bir görüntü düştü. Eski bir vekil muhalefetten olan belediye başkanına hakaretler yağdırıyor, deprem bölgesinden kovuyordu.
Sonra sanatçılara sarmaya başladılar. Neredesiniz siz diye. Bu sefer karşı taraf devlet nerede diye sarmaya başladı. Derken üç beş kişi de olsa birlikteliğimize ilk günlerden leke düşürdü. Oysa hem toplumun her kesiminden düşman zannettiğimiz ülkelerden astronomik yardımlar destekler geliyordu. 

Biz Domaniç olarak hemen Domaniç Belediyesinde tüm siyasi partilerimiz, kaymakamlığımız, sivil toplum örgütlerimizle toplanıp yardım kampanyamızı başlattık. Karınca kararınca Cuma’ya kadar bir kamyon yardım toplamaktı amacımız. Aynı gün iki kamyon eşya toplandı. O karda, o fırtınada en ücra köylerimizden traktörlerle yardım yağdı. 5 Eylül Parkında onlarca gönüllü günlerce çalıştı çalışmaya da devam ediyor. 

Daha depremin acılarını sarmadan birkaç şovmenin siyasinin gazı ile bölünür gibi olduk. İnşallah bölücü ayrıştırıcı söylemler devam etmez diyeceğim ama ben bizim siyasilere güvenmiyorum. Salı günü bazı liderlerin grup olağan grup konuşmalarında salya sümük saldırıları ile bölünmeye devam ederiz gibi geliyor. 

Bu arada bazı suçluları da tespit etmeye başladık. Yağmacılar Suriyeliler (MİŞ) Bizimkiler yapmaz (MIŞ), çürük bina yapan bazı müteahhitler (MİŞ) imar affı çıkaran son hükümet (MİŞ) öncekiler hiç af çıkarmamışlar (MIŞ). İmar affını çıkarana oy veren, çıkarmayanı sevmeyen, sağlam bina yapılmasını isteyen belediye başkanına saldıran, rüşvet alana adamsın, almayana dünyayı sen mi düzenleteceksin diyen BEN çok masumum vesselam. 
Sahi belki yarın belki yarından da yakın zamanda olacak Domaniç Depremine hazır mıyız ?