Domaniç birlikte yaşadığımız, birlikte üzüldüğümüz, birlikte sevindiğimiz, kirlenmeye doğru evrilen havasını birlikte soluduğumuz ilçemiz. Sorunlarımız bir. Çarelerini hep birlikte arayacağımız ata yadigarı topraklar.

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu, başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk''ün 100 yıl öncesinden dediği gibi "bütün Ümidim Gençliktedir" sözlerini kendisine rehber edinmiş bir kardeşiniz olarak, bu köşemde özellikle Domaniç gençliğine güvenmenin özgüveniyle, 400 den fazla yazı yazdım. Domaniç’linin ortak sevinçlerini, üzüntülerini, sorunlarını ve aklımın yettiğince çözüm yollarını, Domaniç'linin hayallerini dillendirmeye çalıştım.

Hiç bir zaman Domaniç gençliğine güvenimi kaybetmedim. Onların bizlerden daha fazla Domaniç için kaygılandığını oturup sohbet ettiğim her gencimizden duydum. Beni bu sohbetler daha bir motive etti yazılarımda. O gençler Domaniç geleceği için kaygılanıyorlardı. Onlar bizim çocuklarımız, Bu günlerin gençleri yarının yetişkinleri olarak Domaniç’i geleceğe taşıyacak bireyler olarak kaygı duyuyorlar ilçemiz adına. Bu anlamda Domaniç’teki etkili ve yetkili kişiler daha fazla mesai harcaması gerek o gençlerin geleceği adına.

Gençlik deyince bir başarı hikayesini büyük bir onur ve gururla sizler ile paylaşmak istiyorum bu haftaki yazımda. Gençlerimize güvenilip, ellerinden tutulduğunda neleri başarabileceğinin bir hikayesi. Emin olun Domaniçli olupta başarılı olan her gencimizle en az anne ve babası kadar onur ve gurur duyuyorum. Sadece ben değil bütün Domaniç’linin mutlu olduğu ve onur duyduğuna şahit oluyorum sohbetlerimde.

Gençlerimizin sıkıntı ve kaygılarına gelince. İleriki yazılarımda paylaşacağım. Malum yerimiz dar.

O başarı hikayesinin kahramanları, Domaniç Böğürtlenleri U-14 takımı, U-14 Tavşanlı-Domaniç gelişim Ligi'nde şampiyon oldular. Domaniç’imizin genç ve yetenekli evlatları, Şampiyon oldular, hemde nağmağlup. Biz Domaniçlilere bu gururu yaşatan genç sporcularımızı tebrik ediyor, teker teker alınlarından öpüyorum. Bu gençlerimizi derleyip toparlayan, sportif anlamda bu başarıda kim ve kimler varsa hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Kütahya ligi ve sonrası Türkiye elemelerinde başarılar diliyorum takımımıza. Unutmayın o gençlerimizin başarısında kimlerin emeği olursa olsun, o, bu, şu kavgasından ziyade, sahiplenilip, destek verilmesi gerekiyor. Hepimizin bildiği bir gerçek var ki; O gençler bizim çocuklarımız ve bu başarı biz Domaniçlilerin başarısı.

Önümüz 10 Kasım...

Tam tamına koskoca 84 yıl geçti aradan.

Büyük Türk Atatürk 84 yıl önce bütün ümidini gençliğe bırakıp hayata gözleri yumdu. Onu sevmek, onu anlamak ve onun prensiplerini milletimizin idrakiyle örtüştürmek, milletin her ferdinin hakkı ve vazifesidir. Bu duygu ve düşüncelerle, aramızdan ayrılışının 84. yılında, Türk milletinin yüreğinde ölümsüzleşen, büyük önder Atatürk’ü bir kez daha sevgi, saygı, minnet ve şükranla anıyorum. Ruhu şad olsun.

Ümitlerini bıraktığı Türk gençliğine inanıp güvenerek 10 Kasıma kadar değil, hayatımızın son kasımına kadar Atatürk.

Kalın sağlıcakla.