Benim Açımdan yeni bir serüvenin başlangıcı olacak. Siz değerli Domaniç Gazetesi okurları ile haftada iki defa buluşmak.

Nisan ayı ile birlikte Domaniç Gazetesi haftada iki kez yayınlanmaya başlayacak. Çarşamba günü çıkan gazetemiz daha gündem ağırlıklı olurken, cuma günü çıkacak sayımız daha kültürel ağırlıklı bir gazete olacak inşallah. Hem ben hemde gazete için Domaniç gibi küçük bir ilçede her ne kadar zor olacaksa da Cennetten bir ilçe olan ilçemiz için değer diğerek bu çalışmalarında bende kültürel ve tarihi değerlerimiz noktasında yardımcı olmaya çalışacağım. Her köyümüzün tarihini ve kültürünü beraber öğrenme fırsatımız olacak bu vesile ile. Domaniç'i Domaniç'liye anlatmaya Bismilllah.

İlk yazıma "DOMANİÇ TARİHİ VE KÜLTÜREL AÇIDAN SAKLI BİR HAZİNEDİR" Diyerek başlamak istiyorum.

Ben Domaniçliyim ve iyiki de Domaniçliyim .

Öyle gerçekci ve samimidir ki Domaniç insanımız ; napyon, iyi gali, bizim oğlan, gardeşım, ağam, sadıç, leen,eee !!! Hitaplarıyla, her türlü gruplaşmadan, ayrışmadan, hiyerarşik düzenden kopar, bir yumruk ve can dostu olur, samimiyetle çayımızı kahvemizi içer, gerektimi de; “Başkanım ! Müdürüm ! Abicim ! Efendim“ der, sayın ifadesiyle ceketimizi ilikler, büyüklerimizin elini de öperiz birbirimizin.

Ne kadar güzeldir; Ta!!! Taşköprü kahvesinin önünden başlar ,ne tarafa gideceksek bitime kadar her dükkana, her kahve önüne ,her oturana takılarak güle oynaya ilerleriz biz..

Bir bakarsın ki! sanki hiç bir biriyle bir daha konuşmayacaktır, yaşadığı sorun yüzünden iki kişi. Hele o ikisinden birinin, bir düğünü, bir ölüsü olsun da! sen gör bakalım konuşmayan o dargın şahısları... Ya düğününde ahçının başındadır ,ya da acı tabutu omuzlarında !...

Velhasılı her hafta bir yenisini paylaşacağımız bu tarihi ve kültürel mirasın üzerinde bizler biz Domaniçliler yaşamaktayız.

YAYLADAN CİHANA -KURULUŞUN TOPRAĞI DOMANİÇ

Domaniç, dünya tarihinin seyrinin değişmesine tesir eden üç kıta yedi iklimde muhteşem devleti kuran ecdadımızın bize bıraktığı kutsal bir mirastır. Domaniç, Osmanlı tarihinde önemli bir yer tutar. Cihanşümul bir Türk devletine beşik olmuştur. Domaniç, beylikten cihan devletine giden yolun adıdır. Türklüğün ezelden ebede giden yolu üzerinde som altından yapılmış bir kilometre taşıdır.

Devam edecek.

Bu haftalık kalın sağlıcakla.