Eğer ki Domaniç'te yaşıyorsanız ve Domaniçli iseniz hayatın her alanında, siyasi, sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda 1-0 yenik başlıyorsunuz hayat mücadelesine. Bu yıllardır böylede oldu ve olmaya devam ediyor. Çünkü her alanda bir yalnızlık çilesi boy gösteriyor Domaniçli adına. En yakın örneğini ise geçen hafta pazar günü oynanması gereken Domaniç Amatör liginde yaşadık. Maçları yönetecek hakemlerin rahatsızlanması sonrasında, Domaniç ligi maçları iptal oldu.

Ülkemiz ve dünyada futbol önemli bir sektör haline geldi. Milyon dolarların döndüğü müthiş bir piyasa oldu. Futbol severlere seyir zevki yüksek maçlar izletilebilmek ve şampiyonluk adına futbol piyasasında büyük paralar dönmekte.

Bizleri asıl ilgilendiren ise İlçemizin Amatör Küme’deki takımları. Takımlarımızın işi gerçekten çok zor. Maddi sıkıntılar bir taraftan, oyuncu bulmaktaki zorluklar bir yandan… Her şeyle uğraşır duruma geldiler. İyi bir ekip yapmak için kulüp yöneticileri var güçleri ile çalışmaktalar. Kulüplerimizin maddi anlamda zor süreçleri atlatıp bu günlere geldiklerini görmek bizleri sevindirirken, Bin bir emek ile hazırlanan bir haftada takımlarımızın maçlarının iptal edilmesine bir anlam vermek mümkün değil. Bu hafta sonu Domaniç Takımlarımız iptal edilen maçları sonrasında maddi ve manevi anlamda bir kez daha bir tık geriye gittiler.

Öncelikle futbol bir centilmenlik sözleşmesidir. Domaniç ligi Domaniçlileri hafta sonlarında derleyen toparlayan bir sosyal aktivite ile birlik ve beraberliklerini pekiştiren bir lig olmaya evrilirken bu tür olaylar Domaniç insanımızı üzmüş ve kulüplerimizi bir yalnızlık buhranına sürüklemiştir.

Domaniçli Bir Futbolsever olarak benimde bu haftaki konum ve gündemim amatör futbol oldu. Bizim amatör liglerimizde mücadele eden bütün takımlarımız da, diğer futbol kulüpleri gibi futbol Federasyonunca tescil edilmiş, antrenör lisansına sahip teknik adamlar, lisans verilerek sahada kulüplerinin formasını ıslatan futbolculardan oluşmaktadır.

Bu tür maç iptalleri ki, özellikle maçlara tayin edilen hakemlerden kaynaklanan aksaklıklar neticesinde, kulüplerimizi maddi anlamda zorladığı gibi umutsuzluğa sevk etmekte ve amatör futbolunun geleceği noktasında biz futbolseverleri kaygılandırmaktadır.

Futbolseverlerin gördüğü bu olumsuzlukları ve kulüplerin ayakta kalma mücadelesini, bağlı bulunduğu futbol federasyonu, niçin görmemektedir. Acilen Kütahya Amatör Futbol Federasyonu neyin federasyonluğunu yaptığını ve gerekliliğini de sorgulamalıdır ve muhakkakta sorguluyorlardır.

“Organizatör Kurum” tarafından belirlenen liglerin, mutlaka ve mutlaka bir takibini yapmalı ve kulüplerimiz hiç bir anlamda yalnız bırakılmamalıdır diye düşünüyorum. Biz futbolseverlerin beklentisi, Federasyonun, Amatör ligde üstüne düşen görevleri gerçekleştirmesidir. Beklentimiz Amatör liglerin bütününe çeki düzen vermesi ve kaliteyi arttırmasıdır.

Eğer ilk adımda bu düzenlemeler yapılamazsa, çok yakında Türkiye’de altyapı ve amatör dediğimiz, futbolun olmazsa olmazı takımlarımızın, Playstation’da oynanan sanal takımlardan öteye gitmeyeceğini üzülerek göreceğiz. Kalın sağlıcakla.