Mevzular çok, yerimiz dar.

Yapılan güzel işlerin siyasi tarafı olmaz diyerekten, biz genede yazalım yazacaklarımızı. Taktir siz değerli okurlarımızın olsun.

Seçim var derken, günler haftaları, haftalar ayları kovaladı ve seçime bir haftadan kısa bir süre kaldı. Bu bir haftalık süre zarfında hiç kimsenin Başta Domaniçlilerin olmak üzere, ülkemizin birliğini ve beraberliğini bozmaya hakkı yok. Bu süreçte ise başta siyasiler olmak üzere her birimiz sağduyulu ve empati kültürünü elden bırakmayarak birlik ve beraberliğimize zarar vermeden bu seçim sürecini atlatmamız gerekmekte. sevgi, saygı ve kardeşlik her bir bireyin önceliği olmalı.

14 Mayıs akşamı kim kazanırsa kazansın. Kazanan Türk milleti, Türkiye Cumhuriyeti Devleti Olsun İnşallah.

Güzel işler oluyor ilçemde. Malumunuz geçtiğimiz hafta Hıdırellez’i kutladık. Evet kutladık hemde doya doya kutladık. Çukurca beldemizde her sene olduğu gibi görkemli bir o kadar da masumane bir kutlamaya şahitlik ettik. Masumane diyorum çünkü bu sene Çukurca Beldesindeki Hıdırellez etkinlikleri çocuklarımızın yüzünde mutluluk ve sevinç bıraktı. Çocuklar gibi şendi Çukurca bu hafta sonu. Çocuklarımızın mutluluğu biz büyükleri daha fazla mutlu etti emin olun. Emek verenlere minnettarım. Çok teşekkür ediyorum. Çukurca Beldesi Belediye başkanı Emin Taşgın çocuklarımıza doyasıya eğlenebileceği oyun alanları ve biz büyükler için ise Mehteran ve Atlı gösteriler ile geçmiş ile geleceğimiz olan çocuklarımızı buluşturmasını başarmış bu programda. Her şey en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş harika bir etkinlik oldu 11. Selim Dede Hıdırellez etkinliği.

Bu arada Emin Taşgın başkanın Çukurca ormanlarında mermer ocağı ruhsatları için verdiği haklı mücadelenin Çukurcalıların lehine sonuçlanması ve ruhsatların iptali, gerçekten taktiri ve tebriki hakediyor. Teşekkürler sayın başkanım.

Geçen haftaki yazımda da dile getirdiğim her köyde bir etkinlik olsun dileğim kabul oldu galiba. Zaten genelde her köyümüzde ufak çapta, bireyselde olsa kutlanan Hıdırellez etkinlikleri Domur köy ve Soğucak köylerimizde de yoğun bir katılım ile kutlandı. Geleceğin Domaniç'i için umut verici. Her iki köyümüzde de bu etkinliklere emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Darısı gelecek senelerde diğer köylerimizin başına inşallah.

Son olaraktan değinmek istediğim konu ise Domaniç belediyesinin en son hayata geçirdiği güzel bir uygulama olacak. Her biriniz muhakkak gazetede okumuş, başka birinden duymuş veya Domaniç mahallelerinde uygulamaya başlanan kül konteynerlerini görmüşsünüzdür. Harika bir uygulama olmuş gerçekten. Domaniç Belediyesi yıllardan beri kullandığı eski çöp kamyonu atıl vaziyete getirmek yerine aracı yine temizlik işlerinde kullanmak için yeniden tasarlamış. Belediye yine kendi tasarladığı Kül Konteynerlerini yoğunluğu fazla olan bölgelere yerleştirmiş. Temizlik işleri için tasarlanan araç ile konteynerlerin taşıma işlemi uygulamaya başlandı. Bu harika çalışmayı hayata geçiren Domaniç Belediye Başkanı sayın Sahvet Ertürk Başkanımız başta olmak üzere, bu uygulamayı tasarlayan ve fikrini sunan, üretiminde çalışan belediye işçilerimize teşekkür ediyorum. Velhasılı yapılan her güzel iş övgüyü ve taktiri hakkediyor. İlçemize Hayırlı olsun. Bir ve beraber kalın sağlıcakla.