Yıllar önceki siyasilerimizin birlikteliklerini yazarak, 'Eski Domaniç'i Özlüyorum” diye bir yazı kaleme almıştık.

Hizmette, iyilikte yarışın ki  ' Siz Kazanınca Domaniç Kazansın' diye bir yazımız olmuştu.

'Kriterlerimiz Kaderimizi belirleyecek' demiştik bir başka yazımız da.

'Domaniç Çok Güzel Bir Seçim Havası Yaşıyor' başlıklı, Domaniç'in seçim havasını anlatan yazımızda olmuştu.

'En Güzel İftarlarda Buluşalım' temennimizi içeren yazımızı bu köşeyi okuyanlar hatırlayacaktır. 

Gerçekten de bu yıl ne istesek oluyor, çıtayı yükseltsek mi acaba ?

Geçtiğimiz günlerde İYİ partiden arayıp adayı olan 6 siyasi partiye iftar vereceğiz sizleri de aramızda görmek isteriz dediler. 

Hay hay dedik “Domaniç'e güzel haber olur,  geliyoruz” dedik ama ya gelmezlerse ! Ya gelmeyen olursa diye de tereddüt etmeden edemedik. 
Geldiler. Adayı olan tüm parti temsilcilerimiz geldi. Hatta seçimden sonra birlikte çalışma fikrine bile sıcak baktılar. 

Sanki samimiydiler, sanki önyargısız kayıtsız şartsız Domaniç için varız diyorlardı. Sanki söylemlerinde de vaatlerinde de art niyetsizdiler. Sanki kameralara oynamıyor, şov yapmıyor gerçeği söylüyorlardı…
Ne derseniz ? Bu birliktelik seçimden sonra da devam eder, tek yumruk olan Domaniç zincirlerini kırar, alamadığı hizmetleri çatır çatır alır ve ilerler mi ?

Sahi Domaniç'in bu hallere düşmesinin sebebi sadece siyasiler mi ?

Duyuyoruz ! Adayı olan siyasi partilerin seçim lokallerine bedava çay içmek için giden, kapıdan çıktıktan sonra da “ Birde bunlara oy mu vereceğim” diyenleri.  

Oy vermeyeceksen vereceklerin çayını, sandalyesini, masasını dahada önemlisi zamanını ve umutlarını niye çalıyorsun ? Demek ki sen hırsızsın !
Duyuyor ve görüyoruz; İftar yemeğine gelip karnı doyunca adayın konuşmasını dinlemeden kaçan fırsatçıları. Adaylardan pazar parası isteyen üçkağıtçıları. 
Kaderimizi oylarımız belirleyecek dostlar. Hırsızların oyumu, fırsatçıların oyumu, satılmış oyların oyumu belirler kaderimizi bilmiyoruz. 
seçimden sonra kime niye layık olduğumuzu göreceğiz. 

Seçim sürecinde MHP'nin vekili ilçemize henüz gelmedi. CHP'nin vekili ki resmiyette Saadetin vekili ara sıra gelip geçiyor. Ak Partinin vekilleri en son iftarda görür gibi olduk. Hayme Ana Tuneli gibi çılgın projelerini yine ve yeniden dillendirdiler. TOKİ dediler. Tayyip Erdoğan'ın yanında olun dediler. Allah  bize Ak Bayrama ulaşmayı nasip etsin gibi ilginç laflar söyleyip gittiler. Bizim düşüncemiz ilçemize gelen her vekil bizim adaylarımıza zarar veriyor, oy kaybettiriyor. 
Seçimi bir aday kazanır ama böyle giderse bu seçimlerde tüm adaylarımız gönülleri kazanarak tarihe adlarını yazdıracaklar. Muhteşemsiniz Domaniç'in Adayları !