Bu hafta sonu ülkem yangın yeriydi. 12 şehit verdik hain teröre. Lanetlemek yetmiyor aslında. Çünkü 12 Mehmet’imizi 12 Ana kuzusunu toprağa verdik. Ateş düştüğü yeri yaktı. Rabbim şehitlerimizin ailelerine ve büyük Türk milletine sabırlar versin. Türkiye'min başı sağ olsun. Lanet olsun teröre ve destek verenlerine.

2023 yılının bitmesine sayılı günler kaldı.

Bu hafta sonu Pazar'ı Pazartesi'ye bağlayan gece 2024 yılına merhaba diyeceğiz. Şimdiden hayırlara vesile olsun İnşallah. Şehitlerin olmadığı bir yıl olsun 2024

Yeni yılda, sevgiyi kaçırmamak, keşke dememek için düşlerimizi ikiyle çarpalım ve onları gerçekleştirecek zamanı ayıralım kendimize. Sağlıklı bir yıla merhaba diyelim. Her yeni yıl, yeni tazelenen umutların, çoğalan sevgilerin habercisidir. 2024 yılı da böyle olsun ama hep güzel olsun. Başta sağlık, sevgi, huzur ve barış dolu bir yıl dileğiyle nice yıllara…

Bazı yazılarımda ilmi siyasetin gerekliliğini yazdım. İlmi siyaseti bilmediğimizi vurguladım defalarca.

Neydi, ilm-i Siyaset ? Temelinde dürüstlük ve samimiyet olan bir ilimdir aslında ilm-i siyaset. ilm-i siyaset karşı tarafın kapasitesini ölçerek sözün ne kadarını söyleyeceğini bilmektir. Kırmadan dökmeden gerek alkışlamak gerekse eleştirmektir aslında. Siyasetin muhataplık hukukunun korunması ve sonucunda siyaset yaptığın bölgeye hizmet etme adına kazanımlar kazandırmanın en basit yolu kısacası.

Biz Domaniçliler bu işi bilmiyoruz. İlmi siyaset noktasında cahiliz. Ha bu arada Domaniç’te kime cahil diyeceğiz? İktidar sahiplerini eleştirenlere mi? İktidarı eleştirme kolaycılığına düşüp sadece oturduğu yerden ahkâm kesen, elini taşın altına koymayan muhalefete mi? Güzel bir fikri benden değil diyerek beğenmeyenlere mi? Her yapılan işe muhalif olanlara mı? Domaniç gemisi oyulurken “oylum oylum servi boylum” türküsü söyleyenlere mi cahil diyeceğiz? Lütfen birisi Domaniç için “cahil” kelimesinin 2023 tarihindeki anlamını bana bir açıklasın….

Domaniç için doğrularımı yazmaktan, güzel hayal kurmaktan ve dillendirmekten vazgeçmeyeceğimi, tekrardan bu köşemde her defasında olduğu gibi dillendiriyorum. 2023 yılı biterken Domaniç’in gelişmenin ve büyümenin neresindeyiz?  Diye sormak istiyorum, Domaniç'in etkili ve yetkili kişilerine, siyasilerine ve STK'larına.

Gören gözlerin şahitliği yetmektedir. Pembe tablo çizmeye, sihirbazlık yapmaya gerek yoktur. Bugün Domaniç, büyüyememenin sancıları içindedir. Hatta Domaniç hali hazırdaki konumunu bile muhafaza edememiş, çok şeyini kaybetmiştir.

Cevabı aslında malumdur. Benim sözüm sadece malumun ilanı yani bilineni söylemekten ibarettir.

Katılırsınız veya katılmazsınız bilemem ama bana göre; kendi istek ve egoları doğrultusunda Domaniç ilçe insanını siyasi zulüm mekanizmalarıyla mutsuz eden, kendinden olmayanı ötekileştirerek birlik zeminini tahrip eden siyasetçilerin, karar verme sürecine doğrudan ve dolaylı yollardan etkili olarak Domaniç’in kimyasını bozmaları en önemli etkendir. Domaniç için geçen bunca yıllar, her alanda kayıp yıllardır.

Etrafımızdaki Tavşanlı, İnegöl gibi ilçeler büyüyüp gelişirken Domaniç ne yazık ki bu atılımı gösterememiştir.

Geçmişten bu zamana kadar Domaniç’teki siyasilerin temsilcileri kalıcı politika üretmek yerine hep günü birlik cilalama çalışmalarıyla, Domaniç’e zaman kaybettirmişlerdir. Yani anlayacağınız Domaniç’i büyütmek ve kalkındırmak noktasında sorumluluk almış olan insanlar bu sorumluluklarını yerine getirememişlerdir.

Bir atasözü vardır: ‘’Vermeyince Mabud, (Allah) neylesin Mahmut’’ diyebilirsiniz. Allah’ın hikmetinden sual olunmaz Tamam. Belki de bu güne kadarki siyasilerimizin ufku ancak bu kadar bir genişliğe sahip olabilir. Önümüz seçim. Siyasilerimiz, kendilerini sağlam tartıp ona göre Domaniç halkının önüne çıkmalıdır. Çünkü Domaniç'in kaybedecek yılları tükenmiş ve bitmiştir. Domaniç'in bir gün bile kaybetmeye tahammülü yoktur.

Niyetim, amacım kimseyi kırmak ve incitmek değildir. İlm-i siyaset dersine iyi çalışmış siyasetçilerin, Allah’ın verdiği akıl nimetini hayır yolunda kullanmalarını ve geçmişten geleceğe Domaniç’i yüksek bir seviyeye ulaştırmaları gerekmektedir hatırlatmasını yapmak istedim. 

Sevgiyle ve sağlıcakla kalın.