Bu hafta başı 23 Ocak 2023 Pazartesi Recep ayı ile mübarek üç aylara girmiş bulunacağız. İçinde Recep, Şaban ve Ramazan ayını barındıran üç aylar, Türk ve İslam Dünyasına hayırlara vesile olsun. Üç aylar yüzü suyu hürmetine Rabbim, tüm hastalarımıza Şafi sıfatına hürmeten acil şifalar, borçlularımıza ödeme kolaylığı versin. Üç aylar tüm dünya İnsanlığına barış ve huzur getirsin.

Geçen hafta, İsveç'te, Türkiye’nin Stockholm Büyükelçiliği önünde yüce kitabımız, Kur’an-ı Kerim'i yakma teşebbüsünü şiddetle kınıyorum. Biz Müslüman Türkler hiçbir kutsal kitabı yakmak, yırtmak bir kenara, hakaret bile etmemiş asil bir milletiz. Bütün batı medeniyetleri tarihler boyunca, kutsallarımıza saldırıp yakıp yırttılar. Biz Müslüman Türkler, bu medeniyet, kültür ve İslam dini düşmanlarını, tarihin çöplüğüne gömdük ve bu tarihler boyunca da böyle olacaktır. Biliyoruz ve iman ediyoruz ki İslam Dininin Sahibi Allah'tır.

2022 - 2023 eğitim öğretim yılının birinci yarısını geride bıraktık. Binlerce öğrencimiz ile görev yapan değerli öğretmenlerimiz yarı yıl tatiline girdiler. Ben öncelikle öğretmenlerimize ve öğrencilerimize, eğitim ve öğretim anlamında gösterdikleri çaba ve emek dolayısıyla tebrik ediyorum. Sevdikleriyle sağlıklı ve mutlu bir tatil geçirmelerini diliyorum. Her ailenin en değerli varlığı olan öğrencilerimizin  eğitim ve öğretimin ilk yarısında gösterdiği çaba her türlü taktirin üzerindedir. Bu anlamda anne ve babaların, her bir çocuğumuzun karnedeki başarısını en iyi ve en olumlu şekilde değerlendirmesi çocuklarımızın moral ve motivasyonu açısından son derece önemlidir.

Tabikide çocuklarımız tatili hak ettiler. Bu tatil sürecinde; Bol bol dinlenilmeli, gezilmeli, eğlenilmeli, doğayla kucaklaşmalı, aile ve arkadaşlarla vakit geçirilmeli, kitap okunmalı, bilgi-beceri ve bireysel hobi edinilmeli, sosyal ve kültürel etkinlikler yapılmalıdır. Böylelikle gelecek döneme daha enerjik ve motivasyonu yüksek olarak başlanabilir.

Biz anne ve babalar olaraktan bu tatili evlatlarımız ile birlikte en güzel şekilde değerlendirip onlara vakit ayırarak geçirmeliyiz. Karnelerindeki notları tabiki ciddiye alıp onları yönlendirmeli, kızgınlıktan ve şiddetten uzak durmalı, bir anne bir baba şefkatiyle yaklaşmalıyız.

Unutmayınız ki;

Not hiç bir şeydir. “Evlat” ise her şey.

Geçen hafta Domaniç Gazetesi'nin sürmanşetinde, "Bu Dev Proje Domaniç'e Çok Yakışacak" başlıklı haber dikkatimi çekti. Kütahya İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz’ın, Domaniçliye, Domaniç’e Gençlik Kampı ve Kayı Obası Tematik Parkı Projesi için 50 milyon TL' in üzerinde bir yatırım müjdesiydi bu haber. Bütün Domaniçliler gibi, yıllarını Domaniç tarihi ve kültürüne adamış bir kardeşiniz olarak benide heyecanlandırdı. Bu projede emeği olanları tek tek tebrik ediyorum. Gerçekten de yakışır, Osmanlı'nın İlk Yurdu olan Domaniç'imize. Bu büyük çaplı projenin seçim vaadi olmaktan öteye geçip, hayata geçirildiği günleride görmek nasip olur inşallah. Sevdikleriniz ile birlikle iyi tatiller. Kalın sağlıcakla.