Öncelikle yaklaşık iki haftadır devam eden İsrail ve Filistin arasındaki gerginlikten bahsetmek istiyorum. Savaş, kan ve gözyaşı demektir. Masum canların ölümü ile sonuçlanan vahşiliktir kısacası. En acısı ölüm, gözyaşı ve harabeye dönen şehirler ve ülkeler kalır geriye.

Ama maalesef ki; Emperyalistlerin lobi çalışmaları Joe Biden'in densizliği, Netanyahu’nun cani politikaları zehirli meyvesini vermiş, Kudüs bizzat kriz havarisi Joe Biden tarafından dinamitlenmiş, yüce dinimiz İslam’ın mahremi ve mirası çiğnenerek, insanlık tarihinin utanç sayfası olarak hastanelerin hedef alındığı, masum bebekler başta olmak üzere sivil vatandaşların ölümü ile sonuçlanan ve hala Emperyalist emellere kurban edilen canlar hedef alınıyor Filistin’de. Ben de bir Müslüman Türk ve Domaniçli olarak, yapılan bu katliamı kınıyor ve Allah'a havale ediyorum.

Her şeye rağmen Allah’a inanan ve peygamberimize iman etmiş kişiler olarak bütün olumsuz şartlara rağmen umutlu ve sabırlıyız. Çünkü hiçbir zulüm baki değildir, Allah’ın adaletinin tecelli edeceğini herkes çok iyi bilmelidir.

Aslında her insan ben diyeyim savaş, siz deyin imtihan kendi savaşını, mücadelesini veriyor. Kimisi kendiyle, kimisi çevresiyle, kimisi de yaşadığı Köy, belde, ilçe ve İl ile veriyor savaşını. Biz Domaniçliler her zaman bir mücadelenin içinde yaşayıp gidiyoruz. Kışın ısınma mücadelesi veriyoruz mesela. Hala doğal gaz sorunu gündemimizi meşgul etmekte. Yılan hikayesine dönen Tavşanlı-Domaniç yolunun mücadelesini veriyoruz yıllardır. Büklüm büklüm olan yollarımızda giden canlarımız için üzülüyoruz.

Yollarımız demişken...

Domaniç'in yollarında kaç kavşağı var ki, hiç birinde ışık bile yok. Gün ardı bu kavşaklarda trafik kazaları haberi okuyoruz. Şükür ki, ölüm ile sonuçlanan kazalar olmasada yaralanmalar ve maddi hasarlar her birimizi üzmekte. Özellikle Domaniç Amatör ligininde başlaması ile birlikte bilhassa hafta sonları, sanayi kavşağında büyük bir problem. Bu kadar trafik kazası yaşanmasına rağmen sanayi ve emniyet kavşağı başta olmak üzere trafik ışıklarını bir türlü kazandıramadık Domaniç'imize. Ne kadar enteresan bir olaydır ki, Domaniç garajının giriş kavşağı bile yokbu arada. Buda hep garibime gitmiştir her zaman. Domaniç'in etkili yetkili kişileri, Domaniç’in kavşaklarında ölümler ve trafik kazalarının olmaması adına trafik ışıkları gibi önlemlerin alınmasına öncelik verin. Bir can öldüğünde, bir anne, bir baba, bir eş, bir Dede, bir nine, bir akrabamız, bir Komşumuz, bir çocuğumuz, bir canımız ölmüş olacak. Rabbim bütün acılardan muhafaza buyursun bizleri.

Bu arada 2024 yerel seçimlere yaklaşıldıkça Belediye başkanlığı, İl Genel meclisi üyesi adaylığı ve Muhtar adayları, bir bir adaylıklarını açıklamaya başladılar. Öncelikle kendi haklarında ve Domaniç için hayırlısı olsun diyerek her kim olursa olsun Domaniç ve Domaniçli kazansın inşallah.

Önümüzdeki hafta Cumhuriyetimizin 100. Doğum gününü kutlayacağız. Domaniç Belediyesinin ve Domaniç Kaymakamlığının bir kutlama programı varmıdır yokmudur bilmiyorum ama Cumhuriyetin ilçesi Domaniç’ime görkemli bir kutlama çok yakışır diye düşünüyorum.

Unutulmasın ki; Cumhuriyet, Türk Milleti’nin zalime boyun eğmeyeceğinin en büyük işaretidir. Büyük Komutan Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve arkadaşlarının 19 Mayıs 1919 da başlattıkları milli mücadele, Türk milletinden aldıkları güçle 29 Ekim 1923 te kurdukları ve aziz milletimizin 100. yılına eriştirdiği Türkiye Cumhuriyeti, Türk milleti tarafından kıyamete kadar aynı ülküyle yaşatılacaktır. Kutlu olsun Cumhuriyet... Haftaya başlı başına işleyelim Cumhuriyetin 100.yını. Malum yerimiz dar, mevzular derin. Kalın sağlıcakla.