Malumunuz ki, geçtiğimiz hafta 24 Kasım Öğretmenler Günüydü. Konu insan yetiştirmek, insanı eğitmek olunca, “ektiğini en geç biçen çiftçilerdir" öğretmenler.

Değerli öğretmenlerimizin geçmiş 24 Kasım öğretmenler günü’nü yürekten kutluyor, başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, görevi esnasında Şehit düşüp Vatan toprağı olmuş öğretmenlerimizi ve ebediyete intikal etmiş  Cemal Aydın ve Hasan Efe gibi tüm öğretmenlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.

Öğretmenler günü münasebeti ile Domaniç dopdolu bir gün geçirdi aslında. Öğretmenlerimiz için programlar düzenlendi. Ama bir program vardı ki, gerçekten harikaydı. Küçük yerlerin kocaman yürekleri olan öğretmenlerimiz bir tiyatro gösterisi ile izleyenlerin harika vakit geçirmesini sağladılar. Domaniç Ortaokulu öğretmenlerinin hazırlayıp oynadığı tiyatro gösterisi, profesyonel tiyatrocuları aratmadı. performansları ile öğretmenlerin, öğretmenleri anlatan gösterisi hem düşündürdü hem de güldürdü. Her birimizde emeği olan değerli öğretmenlerimizin, ekonomik ve sosyal haklarının gasp edilmediği günlerinde yakın olmasını diliyorum.

Malum kış geldi Domaniç'ime. Mevsim bile bizden yana derken kar düştü Osmanlı'nın ilk yurduna. Her geçen gün yavaş yavaş beyaz gelinliğini giyecek ilçemiz Domaniç. Mevsimin ilk kar haberini ulusal basın yine Serdar Yiğit Objektifinden yaptılar. Her mevsim ayrı bir güzel, yaşamasını bilene Domaniç.

Ve nihayetinde karda yağdığına göre mevsim kış. Domaniçli bu seneki kış mevsimine aylar öncesinden hazırlanmaya başladı aslında. Kömür tedarikinde çekilen sıkıntıları ve doğal gaz mücadelesini ta Ankara'ya kadar ulaştırmasını bildiler. Ve nihayetinde Domaniç Özel İdaresi ve Domaniç Belediyesi aracılığı ile fiyatının pahalılığı tartışılsa da Domaniç halkı, hemen yakınında 17 km uzaklıktaki kömüre nihayet ulaştı.

Ve akabinde doğalgaz mücadelesi devam ediyor. Domaniç belediyesinin haklı mücadelesi sonucunda, doğalgaz dağıtım firması fizibilite çalışmalarına başladı. Domaniç Belediye başkanı sayın Sahvet Ertük ile bir sohbetimizde, sayın başkan doğalgaz dağıtım firmasına ilçemize yapılabilecek taşımalı doğalgaz için yer temini önerisini de sunduğunu belirtti. Doğalgaz konusunda Domaniçli adına ısrarlı mücadelesi için teşekkür ediyorum belediye başkanımıza ve her bir siyasi partinin bu konuda en az belediye başkanı kadar ısrarcı olması gerektiğini de vurgulamak istiyorum.

Bu arada sayın başkan bir müjdeyi de paylaştı benimle. Domaniç için "Sıfır Atık Projesinin" onaylandığı söyledi. Hadi inşallah. Çevre bilinci için değerli bir çalışma. Hele hele olağanüstü bir doğası bulunan bir ilçe için gerçekten önemli. Bu tür çalışmaların benimsenmesi için özel çabaların gerekliliği muhakkak. Domaniç’in doğasının ve çevresinin korunması, yaşamın değerli kılınması için bu projenin ilçemize hemen kazandırılması gerekiyor. Başkanımda zaten olayın ciddiyetine varmış ki, bu projenin Domaniç için ne kadar önemli olduğunu uzun uzun anlattı sohbetimizde.

Tez zamanda olur inşallah. Hayırlı olsun...

Uzun lafın kısası, yaşamasını bilene kış ayı, uzun geceleri sebebiyle sevdikleriniz ile birlikte geçirebileceğiniz en sıcak mevsimdir aslında. Ama biz Domaniçlilere o güzel kış gecelerini geçirmek çok uzak. Doğal gazın olmayışı ve pahalıda olsa ulaşabildikleri kömür, fiyatının tavan yapması sonucu kara kara düşünmekte kış ayı için Domaniçli. Bu hafta sonu, yine çile dolu bir kışa bismillah dedik hep birlikte. Kalın sağlıcakla.