İnsan bazı konulara o kadar çok değinmek istiyor ki, abartısız defalarca yazma gereği duyuyorsun.

Orman yangınları gibi mesela.

Diyarbakır’da ve Mardin’de geçtiğimiz haftalarda meydana gelen anız yangınlarında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza şahit olduk hep birlikte. Tekrardan Allah’tan rahmet diliyorum. Rabbim tüm insanlığı doğal afetlerden korusun, beterinden saklasın inşallah.

Malum çiftçilerimiz için hasat zamanı başladı başlayacak. Ekinler boy verdi. Domaniçli çiftçilerimizin ekinlerinin değerini bulması adına geçen senelerde yaptığım çağrıyı tekrardan yenilemek istiyorum. Domaniç'in siyasilerine. Devlet Mahsulleri Ofisini (DMO) bayiliğini Domaniç veya Tavşanlı civarına seyyar olaraktan kazandırmalılar. Çünkü devletin taban fiyatı üzerinden DMO verilen ton başına destekten Domaniçli çiftçilerimiz yararlandırılmalı. Hasat zamanı çiftçilerimize yapılabilecek en büyük iyilik olacaktır.

Yaz ayındayız ve hava sıcaklıkları yüksek derecelerde. Değinmek istediğim konu ise Domaniç merkezi de dahil ve köylerimizin arazi yollarının tesviyesinin, onarımının yapılıp, olası bir yangın durumunda traktör bile geçemeyen yolların itfaiye geçebileceği seviyeye getirilmesi.

Domaniç'in rüzgarı da hesaba katılarak, Allah muhafaza bir yangın esnasında yangın mahalline ulaşım adına, acilen bir çalışma yapılıp, geçtiğimiz yıllarda meydana gelen orman yangınlarından ders alınarak bu cennet doğamızı korumak adına adımların atılma, hasat zamanında çiftçilerimizin rahat ulaşımı içinde gerekli olan arazi yollarımıza, yetkililerin bir el atmaları gerekmekte. Diyarbakır ve Mardin yangınında ölenlerimiz oldu. Bu talihsiz olayı Domaniç’te yaşamamak adına. Önceden önlem almak ve önlemek, ödemekten ucuzdur düşüncesindeyim.

Uzun lafın kısası orman yangınlarına bu cennet doğamızı ve yaban hayatımızı kurban vermeyelim. Ana arterler içinde olsa başta Orman İşletme Müdürlüğü olmak üzere, Özel İdaremiz ve gerekirse Domaniç Belediyesinin ortak çalışması muhakkak.

Köylerimizin sadece arazi yollarının tadilatı sorunu yok tabiide. Köylerimizin sorunlarını burada yazmaya kalksak her köyümüz için bir haftamızı ayırmamız gerekir.

Hasat zamanı olduğu için bu hafta bu konuya değinmek istedim. İleriki yazılarımda, her zaman yazdığım köylerimizin sorunlarına başta içme suyu olmak üzere değinmek nasip olur inşallah.

14 Temmuz 2024 Tarihinde Domaniç Er Meydanında yapılacak olan 663.Domaniç Yağlı Pehlivan Güreşlerine tüm okurlarım başta olmak üzere Domaniç halkını davet ediyorum. Hep birlikte diyelim maşallah.

Kalın sağlıcakla.