On bir ayın sultanı Ramazan geldi.

Ramazan ayı oruç ve nefsin terbiyesinin edildiği sabır ayıdır. Her şeyden önce içinde Kadir Gecesini barındırır ki, Kur'an-ı Kerim bu ayda nazil olmaya başlamıştır. Ramazan ayı yüzü suyu hürmetine, Rabbim tüm hastalarımıza Şafi sıfatına hürmeten acil şifalar versin. Tüm dünya İnsanlığına barış ve huzur getirsin. Ülkemizi ve dünya insanlığını doğal afetlerden muhafaza buyursun. İnsanlık âleminin ve Müslümanların Ramazanlarını yaşaması ve bayramlarını bayram gibi yaptıkları nice günlere ulaşmak dileğiyle, içinde bulunduğumuz Ramazan ayı tüm Domaniçlilere ve Müslümanlara hayırlara vesile olsun inşallah.

Ramazan Ayının birliği, beraberliği ve paylaşma ruhunu yakalamak o ruhu tüm senemize yaymak nasip olsun inşallah. 

Biz Domaniçliler olarak, göynekle kış geçiren ecdadın torunlarıyız. Ve kış neredeyse bitti. Bahar sıcak yüzünü göstermeye başladı. Yeni umutlar yeni hayaller kurmaya başladık. 

Kocadağ’dan esen soğuk gecelerinden beri yıldızlar toplarız zaten yeni düşlerimize. Onun İçindir ki hiç bir zaman umutsuzluğa kapılmayacağız.

Malum bir seçim süreci var önümüzde. Bu seçim sürecini en iyi şekilde değerlendirip, A veya B partisi demeden, her zaman olduğu gibi yine ve yeniden içinde bulunduğumuz başta ekonomik anlamdaki bu zorlu süreçte, devlet ekilen toprak, Osmanlı'nın ilk yurdu Domaniç’te birlik ve beraberliği inançlı bir şekilde göstermeye ve sergilemeye devam ederek, gelecek nesillerimiz için Domaniç adına güzel kazanımlar kazanmak gerek. Bu konuda iş Domaniçli yerel siyasetçilere düşmekte. Unutulmasın ki biz Domaniçliler her akşam  biriz, beraberiz. Siyaset bizleri birbirimizden uzaklaştırmamalı. 

Ve Mart ayını da bitirdik. Zaman nede çabuk akıp gidiyor. Domaniç’in İlçe oluşunun 63. senesini kutlayacağız. 1 Nisan 1960 Domaniç’in İlçe oluşu. Domaniç’in  ilçe oluşunun  63. yıldönümü kutlu olsun. Domaniç,  ilçe olmak için Osmanlı Devleti’nin son zamanlarında kaybettiği ilçe (kaza) statüsünü tekrar kazanmak adına 1960 yılına kadar çok mücadele vermiş. Bu mücadelenin semereleri zor da olsa alınmış. Domaniç’te  “ilçe oluşunun 63 yıldönümü” anma niteliğinde bir iftar yemeği ile Domaniç halkımızın, birlik beraberliğin kaynaşmanın olduğu özel bir gün yapılabilir. Başta ilk belediye başkanımız  merhum Yahya Yiğit olmak üzere ahirete göçmüş Domaniç’in  değerli başkanlarını minnet ve şükranla yad ediyorum. Ruhları şad olsun.

Geçmişten geleceğe köprü kurma ve geçmişi geleceğe taşıma konusunda güzel olan bir çalışmaya değinmek istiyorum kısada olsa. Köylerimiz ki, herbirimizin baba ocağı ve çocukluğumuzun geçtiği o güzel yerler. Tamda unuttuk derken, Domaniç Gazetesinin 'Köylerde Ramazan' adı altında yaptığı çalışma harika bir çalışma. Gerçekten izlerken bizleri duygulandıran ve geçmişimizi bir nebzede olsa yaşatan harika bir çalışma olmuş. Emek olunca her şey güzel oluyor aslında. Tüm Domaniçliler adına Domaniç Gazetesine teşekkür ediyorum.

Bir ve beraber olarak, Ramazan ayının feyzi ve bereketinden yararlanarak kalın sağlıcakla.