Öncelikle kavgaları, gürültüleri, hakem hataları ama en güzeli taraftar birlikteliği ve sporun birleştirici ruhunu hissettiğimiz Domaniç Amatör 1. liginin bitimine bir hafta kala, Domaniç Spor şampiyonluğunu ilan etti. Domaniç 1. Amatör liginde şampiyon olan Domaniç Spor’u tebrik ediyor, play-off turunda başarılar diliyorum.

Domaniç’ten başlayarak ülke gündemimizi değerlendirecek olursak konular o kadar çok ki. Malumunuz yerimiz dar.
İlk olarak bir merakımı yazmak istiyorum.
14 Mayıs 2023 günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçim süreci resmen başladı. İlk raunt olarak Cumhurbaşkanı adayları ve Milletvekili aday adayları netleşecek. Benim merakım ise Osmanlı'nın İlk yurdu olan Domaniçli bir milletvekili olur mu acaba ? Neyse. Geçen haftada belirttiğim gibi, Ankara bize bir hayli uzak, doğal olaraktan genel siyaset de bize epey bir uzak.
Bu hafta değinmek istediğim asıl mesele ise Devlet ekilen topraklardan, Domaniç' ten, Çanakkale’ye uzanıp, İstiklal Marşımızın kabulüne ve bu bayrak için verilen 16 lık Mehmetlerinin şehadeti ile bir kaç şey yazmak istiyorum.
Mevzu Çanakkale olunca kutlu bir direniş ve "Çanakkale geçilmez" diyerek şanlı bir maziyle övünmek, gururlanmak en doğal hakkımız ve dualarla yad etmek, biz Müslüman Türkler olarak ecdada vefa borcumuzdur. Amma velakin Çanakkale'den yola çıkarak biz Domaniç'lilerin "Osmanlı'nın İlk Yurdu" olan ilçemiz, Domaniç'in kurtuluşuna vesile olacak projelerle Domaniç için kafalarının yorulması gerekmektedir. Bu vesile ile 107 yıl önce çoluk çocuk, genç ihtiyar, erkek kadın demeden, Çanakkale de top, tüfek ve süngü yerine deynek ile vura vura yedi düvele Türk milletini öğreten ve destan yazan, tüm şehitlerimizin ruhları şad mekanları Cennet olsun.
Türk milletinin, 'Korkma' diye başlayan ve tüm dünyaya tek kelimelik manifestosu olan, İstiklal Marşı’mızın, TBMM'de Kabulünün, 102. yıldönümünü kutluyorum. "Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın" duasına yürekten iştirak ederek, Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy başta olmak üzere, İstiklal Mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmet ve şükranla anıyorum.
Ecdata ve şühedaya bol bol rahmet dileyen, onları hayır dualarından hiç eksik etmeyen vefalı bir millettir, Türk milleti. Biliyoruz ki, üzerinde yaşadığımız bu topraklar, şehitlerimizin son nefesi sayesindedir. Rahmet olsun şühedaya.

13 Mart 2016 tarihinde başkent Ankara’nın merkezinde Kızılay –Güvenpark katliamında şehit olan hemşerimiz, Karaköy'lü Mehmet Emre Çakar için şehadetinin yedinci yılında Karaköy’deki şehitliği başında bir anma programı gerçekleşti bu hafta. Daha on altısında, gencecik baharında geleceğimizin teminatı pırıl pırıl Mehmet Emre'mizi yitirişimizin üzerinden tam yedi yıl geçti. Şehidimiz Mehmet Emre Çakar’ı ve yaşanan hain saldırıyı asla unutmadık. Unutmayacağız.

Büyük Türkiye Cumhuriyeti Devleti, vatan İçin toprak olmuş hiç bir Şehidini unutmadığı gibi, Şehit Mehmet Emre Çakar'ı şehadetinin yedinci yılında da unutmadı.

Anma programına Kaymakamız Sayın Muhammed Furkan OKUMUŞ, Domaniç Jandarma Komutanı Üsteğmen Canberk ÖZTÜRK , Domaniç Belediye Başkanı Sahvet ERTÜRK, Domaniç Ülkü Ocakları Başkanı Salih Turan, Mhp İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Arif VAROL, Domaniç İlçe Müftüsü Şaban DURMUŞ, ile birlikte Şehidimizin arkadaşları ve köylüleri mezarı başındaydı. Şehidimizin emaneti ailesine varlığıyla destek vermek için oradaydı. Büyük bir vefakarlık örneği göstererek şehidine sahip çıktı. Şehadet yıldönümünde gönlümüzde taht kuran kendisiyle şereflendiğimiz Mehmet Emre Çakar’ı unutmadığını gösterdi.
Bu vesileyle, Domaniç Kaymakamımız Sayın Muhammed Furkan OKUMUŞ başta olmak üzere, bir araya gelen herkese, duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum. Şehidimiz Mehmet Emre Çakar'ı rahmetle anıyorum. Ruhu şad olsun.

Bir konu var ki yazmadan geçemeyeceğim. Karaköy halkı Şehit Mehmet Emre Çakar'ı okullarının adıyla yaşatmak istiyor. Kısacası Mehmetlerinin ilköğrenimini tamamladığı Karaköy İlköğretim okulunun isminin "Karaköy Şehit Mehmet Emre Çakar İlköğretim okulu" olmasını istiyorlar. Bende istiyorum tabiki... Devlet büyüklerim ilgileneceklerdir eminim.
Şehitlerimize ve ecdadımıza vefalı nesiller yetiştirmek için kalın sağlıcakla.