Geçen haftaki yazımda 20 yıl öncesi ilçemizde var olan kurumlardan bahsederken Askerlik Şubemizi unutmuşum yazımda ki, bazı okurlarım beni uyardı. Kendilerine teşekkür ediyorum. Yıllardır yazdığım yazılara okurlarımın olumlu ve olumsuz eleştirileri beni bir hayli memnun etmekte.

Öncelikle okunup takip edilen yerel bir gazetenin Domaniç Gazetesinin ilçe ve il bazında kalitesi ayrı bir gurur kaynağı. Domaniç halkının gazetelerine sahip çıkması başlı başına bir takdir meselesi. Onun için tüm Domaniç halkına birliği beraberliği ve özellikle Gazetelerine sahip çıktıkları için teşekkür ediyorum.

Domaniç halkının birliği ve beraberliği demişken, Domaniç halkı kadar Domaniç'in siyasileri neden birlik ve beraberlikten yoksun? Bu birlik ve beraberlik yoksunluğu ile adete Domaniç’in üzerine örtülen ölü toprağı, nasıl ve ne şekilde, ne zaman  kalkacak acaba?

Domaniçliler gibi siyasilerimiz olaraktan birlik ve beraberlik duygusu içinde olunması gerekirken, maalesef ki; Bir takım çıkarlar ve endişeler uğruna, geçmiş senelerde olduğu gibi kurumların kapatılmasında, göç sorununda ve ileride daha birçok aleyhimizde gelişecek siyasi gelişmelerde de aynı ayrışmışlığın sergileneceğini öngörebilmek için kâhin olmak gerekmiyor herhalde.

Hangi konu olursa olsun, Domaniç’te temelde yatan sorun iktidarıyla muhalefetiyle ortak çalışmaların, hedeflerin olmaması ve her alanda birbiriyle rekabet içinde olmaları.

''Birlikten dirlik (kuvvet) doğar'' atasözünden yola çıkarak konuyu biraz açacak olursak. Sosyolojik açıdan bakılırsa insanlar tek olarak fazla bir şey ifade etmezler. Bu matematikte de böyledir; siz arkanızda olan sayıya göre güçlü olursunuz. Kısaca, birlik olunduğu ve sergilendiği zaman başarılı olunur. Bir başka atasözünden ''bir elin nesi var iki elin sesi var'' devam edecek olursak, toplumda ses getirmek istiyorsak, sesimizin duyulmasını istiyorsak eğer, özellikle siyasiler olarak birleşilmesi gereklidir. Ne kadar birlik sergilersek o kadar güçlü oluruz.

Genel anlamda hep olan ise küçük fakat daha dinamik oluşumları ''siz de kim oluyorsunuz?'' Anlayışı içinde genelde tanımamakta ve dışlamaktadır maalesef yurdum siyasileri. Oysa yapılması gereken küçük oluşumlarla diyalog içine girerek onların dinamiğinden fikirlerinden faydalanılmasıdır.

Ülkem genelinde olduğu gibi, Domaniç’te de sadece tuzu kurularla, orta direk veya gariban vatandaşlar  arasında değil, iktidarla muhalefetin kendi aralarında da maalesef fikir alış verişi yok ve özellikle de insanlarımızı ilgilendiren konularda bir dayanışmaları olmuyor. Domaniç’teki insanımız kendi arasında bütün sorunlara duyarlı ve birlik içinde olmasına rağmen, siyasilerimiz arasındaki bu dağınıklık ve bölünmüşlük, Domaniç’e hizmetin gelmesini ister istemez engellemekte.

Uzun lafın kısası, Domaniç'in siyasileri, Domaniç halkı gibi Domaniç için bir ve beraber olamazsa gelecekte kaybedilenlerimizi bir belgesel tadında sadece izlemek ile yetinecekler. Geleceğimiz olan gençlerimiz ise bu günün siyasilerini yarının gençlerine, torunlarına nasıl anlatacaklar orasını da Allah bilir. Bir ve beraber sağlıcakla kalın.