Közlemesinden tutun , haşlamasına; patlamışından, salatasına birçok şekilde pişirme yöntemiyle karşımıza çıkan mısırı sevmeyeniniz tahminimce çok azdır. Genelde tadı güzel olan şeyler ya kalori yoğunluğu çok fazla ya da sağlığı pek de faydalı değildir. 
Mısır özeline baktığımızda tadının harika olmasının yanı sıra tam bir vitamin deposu.
B grubu vitaminlerinin çoğunu ve c vitaminini yoğun olarak içermektedir.
B vitaminini yeterli olması vücutta; sağlıklı saçlar, tırnaklar, cilt ,görme yetisinde iyileşme, sindirim problemlerini düzeltme gibi birçok semptomu da iyileştirmektedir.
C vitaminini zaten biliyoruz, soğuk algınlığı grip gibi durumlarda doktorumuz genelde C vitamini ilaç olarak yazmakta ki buradan bile ne kadar önemli olduğunu anlayabiliriz.
Bunların dışında mısır önemli bir fosfor magnezyum ve potasyum kaynağıdır, güçlü kemiklerin yapısını korumak için en önemli elementlerin başında gelmektedirler. 
Glutensiz olduğundan ötürü de diyetlerde genellikle önerdiğimiz bir besin olan mısır yazın Tam da bu mevsimde közlenmiş veya kaynamış olarak kışın ise patlamış olarak ölçülü miktarda tüketilebilir.
Peki ölçüden kasıt ne kadar diye soracak olursanız 1 orta boy mısır 1 dilim ekmeğe eşittir.
Tüketilirken biraz fazla kaçırmamaya özen gösterelim triptofan amino asiti yönünden zengin olduğu için bazı insanlarda karın ağrısına sebep olabilir.