Olmayana takılıp, olanıda kaybetmemek için bu yıl herkes kendince bir karar alsın iyiliği çoğaltmak adına. İyilik hakim olsun insanlığımıza ve dünya insanlığına ne olur.

Ekonomik anlamdaki zorluklar, zamanın fırtınalı, dünyanın acı dolu, sözün ve yazının da faydasız olduğu bir süreç içerisinde insanlık. Toplumu oluşturan her bir birey olarak bizler, en azından ruh sağlığını korumak, kalbini iyileştirmek ve faydalı bir şeyler yapmak için, iç dünyamıza dönüp yeni bir hayale tutunmalı ve anlamlı bir meşguliyete yönelmeliyiz. Günümüzde ise en anlamlı meşguliyetin İyilik olacağı düşüncesindeyim. Aksi halde iyi bir insan olmayı beceremezsek günümüz bizleri de yutacak maalesef. Velhasılı, iyilik önceliğimiz olsun bu yıl.

"Yapanın duruş bahsinde bakılmaksızın, yapılan her -İYİLİK- güzel bir iştir" kısacası.

Yazımın başında da belirttiğim gibi olmayana takılıp kalmamak gerek yaşadığımız ilçe adına. İyilikler için mücadele şart. Olmayan o güzel işler için özellikle de iyi işler için.

İşte burada devreye seçilmişlerimiz ve seçilmeye aday veya aday adayı olanlar giriyor.

Geçen hafta ki yazımda 2024 yılında Domaniç için dilek ve temennilerimi yazdım. İnanın yazdığım temenniler Domaniçlilerin dilek ve temennileridir.

Hiç bir seçilmiş kişi veya adayı seçileceği bölge adına kötülük için seçilmez. Bu konuya daha önceki yazılarında da değinmiştim. Demem odur ki, siyasi rekabet önceliği olmalı siyasilerimizin. Eğer ki, siyasi rekabet yerini düşmanlığa bırakırsa Domaniç’in yarınları tehlikeye girecektir.

Onun İçindir ki, kendimiz için iyilik yılı ilan edeceğimiz 2024 yılında, leşin üzerindeki o beyaz dişi görebilme İdrakine sahip olsun Domaniçli siyasilerimiz. Güzel işler yapmak adına sen ben demeden içindeki iyilik ve güzellikleri dışa vurarak Domaniç için bir olsunlar birlik olsunlar.

İnanın Domaniç ve Domaniç halkının kaybedeceği bir günü bile yok. Siyasi partilerden ziyade seçilecek aday Domaniç’i kazandırsın.

Yukarıda da belirttiğim gibi olmayanlarımız, kaybettiklerimiz o kadar fazla ki. Belki (Adliye gibi) kaybedişlerimizin yeri dolmayacaktır muhakkak. Ama siyasi rekabetten ziyade kim kazanırsa kazansın ortak akıl ile Domaniç’in olmayanlarını, yarıda kalan plan ve projelerini oldurup tamamlayalım, Domaniç’in geleceği ve önümüzdeki seneler için.

Birbirimize karşı sevgiyi, anlayışı, empatiyi elden bırakmayalım Domaniç insanı olarak. Seçim süreci üç ay sonra bitecek ve birbirimiz ile oturup sohbetler edeceğiz. Düğünümüz ve cenazemiz bir olacak unutmayalım.

Tüm Domaniçlilerin iyilik yapmak için karar alacağı ve aldığı 2024 yılı tekrardan kutlu olsun. Sevgi ve saygıyla kalın