Sonu muhakkak ölüm olan bir dünyada yaşıyoruz. Saatler günleri, günler haftaları, haftalar ayları, aylar seneleri kovalıyor ve birbir takvim yapraklarını yırtıp ömrümüzden ömür geçiyor işte acısıyla tatlısıyla.

Haftaya bugün siz, “yeni yıldan Domaniç adına beklentilerim” başlığı ile 2022 yılının son yazısını okurken, 2022 yılına getirdikleri, götürdükleri, başarıları, başarısızlıkları, kısaca acı tatlı onlarca anıyla veda etmiş olacağız. 2023 ise her birimiz için yeni hedefler ve başlangıçlarla bir kez daha kapımızdan içeri ilk adımını atmış olacak. Ne getirecek ya da götürecek 2023 bilinmez ama herkes umutla bekler her daim yeni yılı. Velhasılı 2022 yılını uğurlayacağız hep birlikte.

Nihayetinde Domaniçliler olarak bizlerde, koskoca bir yılı geride bıraktık hep birlikte. Tüm Türkiye'de olduğu gibi ekonomik zorluklar başta olmak üzere, bitirilemeyen yollar, yarım kalan inşaatlar, ısınma (kömür ve doğalgaz) sorunu gibi bir çok sorun ile yüzleşmek zorunda kaldı Domaniçli. Çözüm yollarında mücadele edilerek geçirdi bütün bir yılını.

Ömür buya. Acısıyla tatlısıyla gelip geçiyor.

Ve 2023 yılı dayandı kapımıza. Yukarıda da belirttiğim gibi 2023 ne getirir bilinmez ama Domaniç ve dünya insanlığına birlik ve beraberlik, huzur ve mutluluk getirsin.Muhakkak olan bir gerçek var ki, her geçen gün bile beklentisini karşılayamaz insan oğlunun ve eminim ki, 2022 yılıda biz Domaniç'lilerin beklentisine cevap veremedi siyasi ve sosyal anlamda.Amma velakin leşin üzerindeki dişi görebilme duygusu ve idraki ile 2022 yılında güzel olan olaylar ile de mutlu olduk aslında.Domaniçliler olarak, Domaniç U 14 takımımızın Türkiye elemelerine kalma başarısı ile her birimiz mutlu olup, gurur duyduk. Gençlerimize güvenip onlara verilen destekler sonucunda Domaniç’linin neleri başarabildiğini kanıtladılar bizlere. Diğer bir gurur kaynağımız ise İlçemize bağlı Çokköy’den olan Osman Sarı kardeşimiz oldu. İnegöl'de bir ATM önünde bulduğu yüklü miktardaki parayı polise teslim eden Domaniçli kardeşimiz bu davranışı ile bizleri onurize etti ve kaybolmaya yüz tutan bir erdemlik örneği sergiledi İnsanlığa. Teşekkürler güzel insan.

Geçip giden zaman içinde mücadele, sabır ve sonucunda gurur duyduğumuz güzel olaylar yaşanırken Domaniç Belediye başkanı sayın Sahvet Ertük beyin Domaniç Gazetesine verdiği doğal gaz yer tahsisi ve geçiş güzergahı bilgilendirmesi ile gelecek seneler için ümitleri tazelendi ve umutları yeni bir yıla kaldı Domaniç’linin.

Hani bir söz vardır ya: "Umudu olan at her koşulda koşar" diye. Domaniç halkı her fırsatta daha güzel günler için durmadan koştu, hep bir adım ileriye. Ama ne acıdır ki, sonu hep hüsran oldu. Güvendikleri veya umut bağladıkları her dal kırıldı. Hep birlikte tek başlarına, baş başa kaldılar. Domaniç insanının geçen yıllarda yaşadığını yaşamayıp, tek başlarına kalmadığı bir yıl olsun 2023 inşallah.

Her ne olursa olsun, birliktelikten kopmadan bir ve beraber olup, çocuklarımıza bırakabileceğimiz yaşanabilir bir Domaniç için mücadele etmeye devam edeceğiz. Yılmadan yorulmadan, ben değil, Biz Domaniçliler olarak yeni yıla gireceğiz. Umut ekin yarınlarınıza. Kalın sağlıcakla.