Herkesin şimdiden bayramını tebrik ederek yazıma başlamak istiyorum.

Ramazan boyunca 13-14 saatlik bir açlık periyodumuz olduğu için vücudumuzdaki hormonlar ve sindirim sistemimiz bu duruma adapte oldu. Bayramla birlikte normal beslenme rutinine geçerken dikkat etmemiz gereken bazı hususlara değineceğim . 
Bayram sabahından başlamak üzere gün içerisinde 3-4 saatte bir çok fazla yağlı olmayan sindirim sistemimizi çok meşgul etmeyecek pratik basit ara öğünler ile normal rutinimize dönmemiz sindirim konusunda bizi oldukça rahatlatacaktır.
Örnek verecek olursak sabah 9.00'da kahvaltımızı yaptık 12-1 civarında 1 porsiyon meyve ile birlikte biraz kuruyemiş veya yoğurt tüketebiliriz.


Özellikle gün ortasında çok fazla yağlı besinlerden kaçınmamız da ekstra oluşabilecek sindirim problemlerinin önüne geçecektir.
Bayramda mutlaka şerbetli tatlılar olacaktır ve tüketmenizde de bir sakınca yok .Burada  dikkat etmemiz gereken porsiyon kontrolünü iyi ayarlamak. Şerbetli tatlı tüketiminiz sadece kalori veya kilo olarak düşünmemek gerekir, sık sık şerbetli tatlı tüketimi İnsülin hassasiyetimizin kaybolmasını ve İnsülin direnci oluşturmamıza sebep olabilir.


Bayram olması hasebiyle biraz esneklik tanıyıp günlük 3 adetten fazla baklava tüketimi önermiyorum, daha farklı bir tabirle ifade edecek olursak her gittiğimiz misafirlikte baklava yemeyelim .