İnsanların, şirketlerin, kurum ve kuruluşların, ülkelerin önemli günleri vardır. 
Doğum Günü, Evlilik Günü, Askerlik Günü, Açılış Günü, Kuruluş Günü, 
Devletler için ise Dini ve Milli Günler…
Biz Türklerin tarih sahnesinde pek çok önemli günü vardır. 

NARDUGAN BAYRAMI

Mesela unutulmuş bayramlarımızdan Nardugan Bayramını (Beyrem) bilir misiniz?
İlk batı Avrupa'ya göçen Türkler bu günkü adıyla Macarlar'ın eliyle tüm Avrupa'ya yayılan bu bayram günümüzde Hristiyan bayramı olarak bilinir ve 24 Aralık'ta Noel olarak kutlanır.
 
21 Aralık'ta çam bayramı olarak ağaçlar süslenerek kutlanan kışın girdiğini anlatan Nardugan bayramımızı unuttuğumuz için Hristiyanlara kaptırmışız. İlk izleri M.Ö. 8.Yüzyıla dayanan Asya Türkleri tarafından kutlanan bir başka bayramımız da 21 Mart bahar bayramıdır. Onu da kaptırdık. Nevruz diye kutlanır oldu.  Dünyanın ilk tek tanrılı ırkı olan ve sadece bir ve tek olan Gök Tengri ye inanan Türkler, yaşamları boyunca tek ilah olarak doğaya inanır. Doğada hiçbir şeye ihtiyaç dışı zarar vermez israf etmez. Saygı duyar korurdu. 

Bu kültürün Macar Türkleri eliyle Hristiyanların elinde, Anadolu Türklerinin eliyle de Araplara kaptırılıp dejenere olduğunu ilk gören Macarlar olmuş ve yüzlerce hata bazı tarihçilere göre binlerce yıl öncesine dayanan Türk kültürünün inanışın tekrar bir araya gelmesi, birlikte hareket edilmesi kısacası birleşilmesi görüşü olarak Turancılık adı altında toplanılıp hareket edilmesi için girişimlerde bulunulmuştu.
Yeni dünya düzenin de imparatorlukların ezerek, gasp ederek, istila ederek genişleme furyasına kapılan atalarımızda çeşitli imparatorluklar kurmuş ama o zalimler gibi kimsenin dinini dilini değiştirmemiş. Zulm etmemişti. Bugün coğrafyamızda bizim Müslüman yapan ülkelerin çoğu değişik ülkelerin mandası altına girmiş. Dilleri kah ingilizce, kah almanca, kah fransızca olmuştur ve bu kültür halen de devam etmektedir.

Daha fazla uzatmadan gelelim bugüne;
Kayılar'ın Ertuğrul'undan sonra bir başka Yörük Türkmeni olan Mustafa Kemal, çöken son imparatorluğun küllerinden yeniden bir Türk devleti kurmuş ve yönetim şeklide krallık hanedanı değil halk olacak diyen Cumhuriyet sistemi olarak belirlemişti.

İşte o cumhuriyetimiz 29 Ekim 2023'te 100. Yaşına giriyor yani bir asrı deviriyordu. Bu öneli gün çok büyük kutlamalarla bayramla kutlanmalıydı.  

Ne ülke genelinde ne yerelde kimse sesini çıkarmıyor. Hiçbir hareket yok. Halk gergin derken son günlere gelindi. Birtakım Türkler tepeden bir şey gelmeyince tabanda harekete geçti ve hem ülke genelinde güzel bir kutlama oldu.

Burası Türkiye, yabancı olabilirsin, yabancılara hayran olabilir hatta onların misyonerliğini yapıyor olabilirisin. Ama bu ülkenin de yetkilileri var. Masala ben Kaymakam'dan tüm köylerde, kurumlarda, her yerde bayrak asılacak diye talimat verir en azından şehidimin kanı ile renklenen bayrağımın dalgalanmasını sağlardım. 

Mesela ben Belediye Başkanı olsam ilçeyi tören alanını çiçek gibi süsler her yerleri tertemiz temizletirdim. 
Mesela ben Müftü olsam bugün özgürce ezan okunan minarelerin şehit kanıyla süslenmesi talimatı verirdim. 

Ülkemdeki kiliseler Türk bayrağı astı da benim minarelerim mağdur bırakıldı.
İlçemde HDP hariç neredeyse tüm partiler var. HDP olsaydı. Herhalde Türk bayrağı asmazdı. Ama bizde bayrak asmayan başka partilerde vardı. 
AMA HER ŞEYE RAĞMEN HALKIM ÖYLE BİR BAYRAM YAPTI Kİ, KURBAN OLAYIM FENER ALAYINI DÜZENLEYENLERE, KURBAN OLAYIM COŞAN GENÇLERE, KURBAN OLAYIM. NEŞE HOCALARA, OKTAY HOCALARA, HATİCE HOCALAR ELLERİNDE BAYRAKLA DOLAŞAN YEDİDEN YETMİŞE DOMANİÇLİ TÜRKLERE.