Bu yazıyı yazmaya başladığım pazar günü itibariyle bir arşiv taraması yaptım. Yazdığım yazıları tekrardan gözden geçirdim.

Yaptığım arşiv taraması sonucunda Domaniçlilik hukuku, birlik beraberlik ve Domaniç adına kaybedişlerimizi eleştirip ve kazanımlarımızı alkışladığımızı yazmaya gayret etmişim her zaman. Domaniç adına yapılan güzel işleri siyasi görüşüne bakmadan alkışlayıp, aksayan ve yapılamayan işler konusunda en sert ve gür bir ses olmaya çalışmışım. Aslında Domaniç için yıllarını harcamış bir köşe yazarı olarak olması gerekeni olmaya çalışmışım ve yazmaya devam ettikçe de Domaniç’linin sesi olmaya devam edeceğim. 

Neden böyle bir giriş yaptım derseniz eğer, önümüz seçim. Siyaset alabildiğine hız kazanmaya başladı. Siyasetin ateşi yükseliyor. Aday adaylarının netleşmesi süreci bile bu denli haraketli. Adaylar netleştiğinde daha bir hız kazanacak siyaset. 

Yüksek ateş demişken. Siyasilerde eleştiri yüksek ateşe sebebiyet verebiliyor ve sonrasında mı? Sonrası malum. Kırgınlıklar, dargınlıklar. Eleştiriler karşısında sağ duyusunu koruyan kazanacak bu seçimi. Neyse, bu konuya ileriki haftalarda değiniriz inşallah. 

Ama değinmek istediğim konu ise birliğimiz ve beraberliğimizin muhafaza edilmesi konusu. Seçimlerde siyasi rekabet bizleri birbirimize düşman yapmamalı. Domaniçliler olarak yerel seçimleri kırmadan, Dökmeden geçirmek duasıyla. 

Uzun lafın kısası, Domaniç’lilerin, seçimlerin sonucu ne olursa olsun geleceğimiz için inancımızı pekiştirmesi, Birliğimizi, beraberliğimizi ve güzel bir gelecek adına “Her bir aday Domaniç için var olsun”. Temennisini buradan vurgulamak istiyorum. 2024 yılı seçim sonuçları geleceğimiz için güzel ve yeni bir başlangıç olsun.

Unutmayın ki; Nazım Hikmet’in “…bu memleket bizim, bu cennet, bu cehennem bizim…. Yaşamak… bir orman gibi kardeşcesine..” dizelerinde ifade ettiği gibi; Bu Domaniç bizim.. cehenneme çevirsek de bizim, cennete çevirsek de bizim. Her şey Domaniç için. Domaniçli için olsun: “Bir olalım, biz olalım" 

Seçimler gelip geçer. Biz ise bir ömür Domaniçli olarak bu cennet İlçede yaşayacağız. Çünkü aynı havayı soluyor, aynı mağduriyetleri yaşıyor aynı güzel olaylara seviniyoruz. Her adım atışlarımızda birbirimize selam verip alıyor, düğünümüzü beraber yapıyor, cenazemizi birlikte kaldırıyoruz. Bir ve beraber olmamız muhakkak. 

Bu konuda 2024 yılında kim seçilirse seçilsin, Domaniç’teki mevcut  kurumların birlik ve beraberlik  adına dayanışması şart. Özellikle seçilmiş yöneticilerine, iktidarı ve muhalefetine çok iş düşüyor. Esas iş ise seçim öncesi söylemde olan her bir vaadin, birlik ve beraberlik çağrısının seçim sonrası eyleme yani icraata dökülmesine ihtiyacımız var.

Yazıma son verirken; Allah Birliğimizi dirliğimizi bozmasın duasında bulunarak, herkesi Allah’a emanet ediyorum. Kalın sağlıcakla….