En son seçimlerde çok gördük, şimdi de görüyoruz; bizim siyasi partiler kamera önünde birbirlerine ağza alınmayacak laflar söyleyip, arka odalarda acayip bir rüşvet pazarlığı yapıyorlar…

Pek azı halka hizmet, birçoğu keseye bereket hayali ile bu kıvrak partiler üzerinde aday olma derdinde. Ne hikmetse her adaya da teklif, çok çok yukarılardan geliyor.

Yukarısı beni istiyor diyen oy için kapımıza dayanıyor…

Bizi öyle yukarılardan isteyen olmadı. Yolda eş dost akraba çevirip, “ Senin aday olman lazım” da demedi. Biz tamamen kendi aklımız fikrimiz, özgür irademiz, hizmet hırsımız ile adayız.

Bizim bir duruşumuz, bir ülkümüz, muhafazakârlığımız, sosyal demokratlığımız falan da yok. O yüzden bir gün şu partiye bir gün bu partiye boyun eğmeyiz.

‘Bizim parti şöyle böyle’ deyip, üç gün sonra tükürdüğümüzü yalama durumumuzda yok.

Bizim vaatlerimiz göstermelik, kandırmalık, uçuk kaçık da değil.

Tek derdimiz, belediye ye başkan olup makam arabası ile düğünlerde boy göstermek. Halkımıza hizmet için belli bir maaş almak. Etrafımızda, “Başkanım” diyen yalakaların kıvranmasını görmek...  Çoluk çocuğunu işe aldırmak isteyenlerin yalvarmasını dinlemek, toplantılarda baş köşelerde oturabilmek.

Niyet baştan belliyse yalana, dolana, riyaya, gösterişe de gerek yok. Bir oy için ne abdestsiz camiye gideriz ne tanımadığımız kişilerin cenazesinde boy gösteririz. Neysek o !

Bizi seçin ! Belediye başkanlığımı olur, İl Genel Meclisi Üyesi mi olur, mahalleye köye muhtar mı olur fark etmez ! Yeter ki maaşı olan bir yere seçilelim.

“Mahalle muhtarları ne işe yarıyor” diyorlar.  Beni seçin de muhtar görün. Sokakta bir tek çöp, yanmayan bir sokak lambası, yaya yoluna park etmiş bir araç, bahçesindeki ağaçlar sokağı pisletenler, milleti uyutmayan komşunun köpeği, ilgili kurumların kapısında yatar bu sorunu çözerim. Mahalle yemekleri, komşuluk ilişkileri nasıl olur gecemi gündüzüme katar dayanışma, tanışma, kucaklaşma geceleri ile mahallemde ne mağdur bir yaşlı ne dargın kimse kalır görün !

Beni köye muhtar seçin, O kaymakamın, Özel idarenin başına bela olur köyüme her türlü hizmete gelene kadar kapılarında yatarım !

Beni Encümen seçin, O muhtarları uyutmam toplu projeler ile yol, su, okul, sağlık konusunda Valilik, İl Özel İdarenin kapısında nöbet tutar aldığım üç kuruşun hakkını fazlasıyla hak ederek çalışırım. Partilere eyvallahım yalakalığım olmaz, aldığım maaşı da çatır çatır keyfime göre yerim ama Allah var. Hak etmediğim paradan korkarım.

Beni Belediye başkanı seçin, mahalle muhtarlarını haftalık toplar, internet üzerinde canlı yayın yaparak mahallesi için yapmak istediklerini sorar ne gerekiyorsa yaparım. Belediye zabıtalarına tam yetki verir. Yaya yolunu park eden, sandalye atan, malzeme koyan, evinin önünü pisleten, komşuya zarar verenlere sınırsız ceza yazar belediye gelirlerine ek kazanç sağlarım. Domaniç’te çalışıp gelip giden memurları, yan gelip yatanları hiçbir partiye bağlı olmadığım için deşifre ederim. Ya çalışırlar ya geldikleri gibi giderler.

İşte bu yüzden diyorum ki bu seçimleri kazanması gereken aday benim. Çünkü ben Domaniç’im !