Domaniç’in gündemini uzunca bir süredir aynı konular meşgul ediyor. En eski projelerimizden sırasıyla başlayalım.

DOMANİÇ - TAVŞANLI YOLU

En son ihaleyi alan müteahhit firma sezon ile birlikte çalışmalara başladı. Ancak yoğun yağış nedeniyle çok fazla ilerleme kaydedemedi. Edindiğimiz bilgiye göre bu yıl içerisinde Kozcağız ve Muhacirler arası bitecek.

İLÇE HASTANESİ

Yine uzun bir süre gündemi meşgul eden hastane inşaatında ise durum şöyle; yeni müteahhit firma çalışmalara yağışlara rağmen kış boyunca devam etti. Firma teslim süresinden daha önce inşaatı bitirmeyi hedefliyor.

AÇIK CEZA EVİ

Açık ceza evi inşaatı bilindiği üzere yarım kaldı. Sözde geçtiğimiz Şubat veya Mart ayında ihale edilecekti. Burada herhangi bir ses soluk yok. Ne zaman ihale edileceği meçhul.

BERÇİN KULESİ

Yine pek çok bürokrat geçiren ‘Berçin Köyü Tarihi Gözetleme ve Haberleşme Kulesi’ onca planlamaya rağmen hala restore edilmedi. En son edindiğimiz bilgiye göre bu yaz bir çalışma olacak.

GÖLETLER

Pazaralanı ve Yeşilköy göleti bilindiği üzere Domaniç’in tüm köylerinde ki içme suyu problemini ortadan kaldıracak. Domaniç için en önemli projelerden biri. Her yıl bir şekilde planlamaya alınıyor ancak ilerleme kaydedilemiyor. Seçim öncesi ise Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Kütahya’ya pozitif ayrımcılık yapacağını ve yapım sözü vermişti. Yeni Bakan İbrahim Kumaklı’nın gündeminde olup olmadığını önümüzde ki günlerde sorgulayacağız.

DAĞ YOLU

Dağ yolu ile ilgili özellikle bu yıl genel seçim öncesi ilk kez yüksek sesle ‘tünel’ vaatleri verilsede, projenin ne kadar gerçekçi olduğu şüpheli. Daha önce asit kamyonları nedeniyle ‘tehlikeli madde taşımacılığı’ nedeniyle 3 şeritli olarak Ulaştırma Bakanlığınca öncelikli projeler arasına alınsada yakın zamanda bir proje gözükmüyor.

KAPALI SPOR SALONU

Domaniç Şehit Ömer Halisdemir’in arka kısmına başlanan ‘kapalı spor salonu’ inşaatı da yarım kalan projeler arasında. Müteahhit firma artan maliyetler nedeniyle çalışmayı durdurdu. Yakın bir zamanda yeniden ihale edilmesi gündemde.

GENÇLİK PARKI

Gazetemizin ilk olarak gündeme getirdiği dev projede ise işler adım adım ilerliyor. Ebe çamlığına yapılması planlanan Kayı’ların Söğüt’ten Domaniç’e göç ettiklerinde ki dönemi yansıtacak dev proje, Sayın Valimiz Ali Çelik’in takibinde. Yakın zamanda ihaleye çıkacak projede, kurulan çadırlara Gençlik ve Spor Bakanlığının getireceği öğrenciler konaklayacak. Bu proje ilçeye önemli bir turizm kazancı sağlayacak. Tüm bu projeler yakın takibimizde… Zaman zaman gelişmeleri bu köşemizden sizlerle paylaşacağız.