Günümüzde birçok hastalık beslenme ile ilişkilidir. Bu hafta değineceğim bitter çikolata birçok hastalığa ve ruh halimize iyi gelmektedir.
Bitter çikolata Ruhani iyileştirebilen ve stresi azaltabilen endorfin ve serotonin üretimini uyarır.
Yoğun bir iş temposunda çalışıyorsunuz  veya herhangi bir sınava hazırlanıyorsunuz yani kısaca odak noktanızı sürekli korumanız gerekiyor diyelim. İlginç gelebilir ama bitter çikolata bu konuda yardımı en çok dokunan besinlerin başında gelmektedir.

Bilişsel fonksiyonlarınızı geliştirerek odaklanmanızı sağlar, İngiltere'de yapılan bir araştırmada da düzenli olarak bitter  çikolata tüketmenin alzheimer riskini azalttığını ortaya koymuştur.


Flavonoid; vücudumuzun zararlı hücrelere karşı minik ordusu olarak nitelendirebiliriz.
Bitter çikolata da flavonoid molekülleri tarafından yoğun içeriğe sahiptir.
Flavonoidler; Kan basıncını düşürmekte yani tansiyon probleminiz varsa iyi gelmekte, iyi kolesterolü arttırıp kötü kolesterolü düşürmekte, vücuttaki iltihaplanmayı azaltmaktadır.
Tabii ki burada porsiyon kontrolü önemli, kalkıp 2 paket bitter çikolata tüketmeyelim .
Günlük tüketim ortalama 25 gram ile sınırlandırılmalıdır yani örnek verecek olursak kahve içerken yanına 2 kare bitter çikolata tüketmek yeterli olacaktır.


Not; Her bitter çikolata adı altında satılan ürün bu faydaları sağlamayabilir. Bu yüzden satın alırken dikkat etmemiz gereken nokta kakao oranı en az %70 olan bitter çikolataları tercih edin